POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trots supersuccén - Thern nobbar agent

Simon Thern har fötterna på jorden. Supersuccén till trots och ett marknadsvärde som rusar - någon agent lockar inte.
- Nej, inte med den pappa jag har, säger HIF:s underbarn.

Hela våren har han varit en av allsvenskans mest spännande spelare. Men med ''slalommålet'' senast mot Gefle slog hans Simon Therns namn ner som en bomb i fotbolls-Sverige.
Svensk fotboll ser ut att ha fått en ny golden boy.
Men alldeles oavsett hyllningarna som följt efter drömmålet och ett intresse som nu skenar för legedariske Jonas Therns son - så saknar han agent - och så ska det förbli.
Något som i dag i stort ser ut som ett måste för varje fotbollsspelare är inte aktuellt för den nye HIF-favoriten.

- Nej, det ser jag ingen som helst anledning till. Inte med den pappa jag har och så bra råd jag vet att jag alltid får i från honom, säger Simon Thern till FotbollDirekt.se.

- Han har ju varit med så mycket och så länge själv och vet hur allt fungerar så att ha en agent är något jag aldrig tänkt på.

Men trots en vinter där hans namn snabbt växt så har det varit förvånansvärt lugnt, han har inte jagats av halva agent-Sverige som den drömklient han borde vara.

- Nej, men det har varit ganska lugnt faktiskt. Så har det inte varit - men de flesta vet väl att jag redan har pappa, funderar han.

Hade du haft en agent om det inte hade varit för din far?

- Klart det kan vara bra att ha en agent, jag har inget emot agenter. Då hade det kunnat vara annorlunda. De har ju utbildning och vet hur allt fungerar. Som ung är det ju inte lätt att veta vad det handlar om och hur allt fungerar - så det är klart att det är svårt att klara sig utan.

Utesluter du en agent i framtiden?

- Nej, men det gör jag väl inte. Jag kanske kommer fram till att jag någon gång behöver det - men som det är i dag ser jag ingen anledning till det.

Hur ser du på en utlandskarriär - är det något du redan nu överhuvudtaget tänker på det minsta?

- Klart jag vill bli proffs men det får komma den dag det kommer. Nu gäller det bara för mig att ta chansen när jag får den i Helsingborg.

 

Publicerad 2011-05-13 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå