Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots tungt 2016 - Carvalho kryper närmare speltid i MFF: ”Väldigt bra fysisk form”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. 23-åringen Felipe Carvalho är idag fjärde mittbacksval i Malmö FF, men Magnus Pehrsson har sett förbättringar under året.
- Jag tycker att han har blivit bättre hela tiden, men det är klart att det sprids en viss osäkerhet som man måste jobba väldigt hårt för att ta bort.

I höstas var Felipe Carvalho på lån från Malmö FF till Falkenberg, men det blev inte så lyckat som MFF hade hoppats på. Det fanns därför en risk att Carvalho skulle ha hamnat långt bak i mittbackshierarkin i MFF det här året.

Det har dock blivit några förbättringar. Carvalho har lärt sig att prata bra engelska och suttit på bänken i alla allsvenska matcher utom en. Tränaren Magnus Pehrsson säger att Carvalho aldrig tidigare har haft så bra fysiska värden som nu.

- Olof (Persson) har hela tiden jobbat lite extra med honom, och ger feedback på träningar och matcher. Jag tycker Carvalho har tagit steg. Han har sedan han kom tillbaka vid årsskiftet varit i väldigt bra fysisk form hela tiden.

- Men han var involverad i några saker under försäsongen, och det är klart att det blir väldigt utmärkande när man är det. Sedan tycker jag att han har blivit bättre hela tiden, men det sprids en viss osäkerhet som man måste jobba väldigt hårt för att ta bort.

Pehrsson säger att Behrang Safari är den som flyttas in som mittback om Lasse Nielsen eller Franz Brorsson saknas, men att Carvalho är näste man på tur efter det. Att skola om Carvalho till en annan position lär dock inte hända under Pehrsson, trots Carvalhos egenskaper i styrka, snabbhet, och tillslag.

- Det är möjligt att det hade varit ett alternativ i någon annan förening. Men att göra honom i det här laget med de forwardsalternativen vi har, det tror jag inte riktigt är mitt arbete att göra.

Däremot lämnar Pehrsson en öppning: Carvalho skulle kunna användas som anfallare sent i matcherna som Malmö FF försöker att få in ett mål.

- Absolut. Han är ju oerhört stark i luftspelet och är riktigt bra defensivt, men har en dimension offensivt i det också. Han har ju spelat forward tidigare i sin karriär och är väldigt, väldigt kraftfull. Det är den spelaren som få spelare vill gå in i dueller med, för det gör ont att spela mot honom.

Carvalho uttalade sig tidigare till Fotbollskanalen att han ville stanna kvar i MFF, trots att avtalet går ut efter säsongen. Under sina snart tre år i klubben har han spelat 20 matcher, och då gjort tre mål och två assist. MFF vann och höll nollan i bägge matcherna han startade ifjol.

- Det har också varit i de här uttagningarna i de här matcherna, att vi i slutfaserna av matcherna antingen skulle behöva forcera framåt eller att vi skulle säkra någonting [...], så är han väldigt användbar i det.

Däremot tillägger Pehrsson att Alexander Jeremejeff är den spelaren som primärt används om Malmö FF ska spela forceringsfotboll.

Se höjdpunkterna från MFF:s seger mot ÖSK i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-07 kl 20:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons