POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Trots VAR-nej - MFF-ordföranden ser framtid med videogranskning: "Väldigt svårt att stå utanför"

Foto: Bildbyrån.

 MALMÖ. Under Malmö FF:s årsmöte röstades en motion igenom mot VAR. Ordföranden Anders Pålsson ser ändå en framtid med videogranskning.
- Vi får väldigt svårt att stå utanför detta, sa Anders Pålsson efter årsmötet.

Med 189 röster mot 163 klubbades en motion igenom angående VAR under Malmö FF:s årsmöte på Eleda Stadion. Motionen säger att MFF aktivt ska verka mot VAR och jobba för att övriga svenska klubbar ska verka för samma linje. Ett förslag som gick emot MFF-styrelsens förslag om en vidare utredning i frågan.

- Vi är inte jätteförvånade över beslutet på årsmötet. Vi får fundera på hur deltagandet i den här utredningsgruppen ska se ut, det får jag prata mer med Niclas (Carlnén, VD) om och Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet, säger klubbens ordförande Anders Pålsson.

Malmö FF skulle med klubbens vana från Europaspel delta i en utredningsgrupp med ett fåtal svenska aktörer och diskutera ett framtida VAR i Sverige. Efter medlemsbeslutet kan MFF backa från den gruppen.

-Så kan det bli. Vi kanske får dra oss tillbaka eftersom vi inte anses som oberoende längre. Det här ska vara en oberoende utredning, säger Anders Pålsson.

Han fortsätter prata om föreningsdemokrati i frågor som klubben inte har slutordet i.

- Den här frågan ägs inte av Malmö FF. Vi kan rösta nej här men det kan genomföras i alla fall. Det är inte min sak att recensera årsmötet men nu har vi ett beslut, och vi följer de beslut som årsmötet tar. Jag ska fundera på effekterna av det här, om vi kan delta i utredningen eller inte, säger Pålsson.

Frågan ägs formellt av Svenska Fotbollförbundet men även föreningen Svensk Elitfotboll har en tung röst. Längre fram i tiden kan dessutom det Europeiska fotbollsförbundet Uefa besluta om VAR. Anders Pålsson spekulerar vidare om videogranskning i Sverige.

-Vi får väldigt svårt att stå utanför detta om det finns i stort sett överallt i Europa. Det kanske blir så att vi ska ha VAR och då var vår tanke att försöka påverka införandet så att det blir så klokt som möjligt. Att tillämpningen inte blir idiotisk som vi har sett exempel på ibland.

Sammanfattat har Malmö FF:s medlemmar beslutat att styrelsen ska verka mot införandet av VAR, fastän styrelsen själv ville gå in i en utredning utan att ta någon ställning på förhand.

- Vi står för öppenhet och föreningsdemokrati och vi tycker det är viktigt att medlemmarna får säga sin mening. Sen önskar vi att det är frågor som hör hemma på ett årsmöte i MFF och att vi kan ha en bra debatt, säger Anders Pålsson.

Han fortsätter:

- Det blir mycket svårare när frågan inte ägs av Malmö FF och man binder en styrelse och ledning att tycka en sak på förhand, innan en utredning är klar. Det är inte så lätt, men vi ska göra vårt bästa.

Publicerad 2020-03-07 kl 08:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto