Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tuff press på ung HBK-keeper: "Kan bli problem"

Karl-Johan Johnsson har hastigt få ta över som förstemålvakt hos jumbon Halmstad. Och det är inte för inte han känner viss press.
- Jag får absolut inte bli skadad eller bli avstängd.

Med Nauzet Perez bortskickad och Robin Malmkvist utlånad har 21-årige Karl-Johan Johnsson fått ta ansvaret som förstemålvakt hos seriejumbon Halmstad. Ett ansvar som blir än större än vad det normalt skulle ha varit med tanke på lagets utsatta position i tabellen.
- Men jag ser det inte så. Det är kul att man har fått stå lite nu och vi får se vad som händer om de ska ut och värva in någon, säger Johnsson till FotbollDirekt.se

Han har fått känna på hetluften från och till i Halmstad men så pass uttalad förstemålvakt som han är för tillfället har han aldrig varit tidigare. Men han försöker inte stressa upp sig mer än nödvändigt.
- Det har gått hyfsat för min del. Det har bara varit att gå in och köra mitt egna race. Jag känner ingen extra press sådär men det är klart att jag känner att jag inte får bli skadad eller avstängd, säger Johnsson.

- Just nu verkar det bli så att det blir jag och Viktor (Kristiansson) från U21-laget. Sen får vi se om de tar in någon ny.

Är det inte extra pressande ändå att veta att du MÅSTE spela. Vad skulle hända om du skulle gå sönder?

- Ja, då kan det bli målvaktsproblem för klubben.

I och med Perez sorti tappar nu Johnsson en "sparringpartner" på träningarna, samtidigt som han kan slappna av i kampen om att bli förstemålvakt.
- Klubben kommer säkert fixa in någon ny och då blir det en konkurrens igen för mig. Men det gäller att köra på för fullt på träningarna oavsett vilket.

- Det finns inget man kan slappna av på, utan det gäller att prestera precis hela tiden.

Hur tungt är tappet av Perez och Diaz för er?

- Jag vet inte vad jag ska säga. De har inte varit med så mycket den senaste tiden och då har vi ju spelat bra och har tagit poäng.

Johnsson gläds annars nu åt lite semester under landslagsuppehållet.
- Ja. Det är skönt att koppla bort fotbollen lite. Och den senaste veckan har varit tung. Det har varit tre matcher på sju dagar och det tär på krafterna, så uppehållet kommer lägligt.

- Bra läge att ladda batterierna både fysiskt och mentalt.

Publicerad 2011-05-30 kl 15:28
Annons
Annons
Annons