Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tumult på läktarna efter Djurgården-Norrköping: "Vi får rannsaka oss"

Foto: Bildbyrån/C More

STOCKHOLM. Tumult mellan supportrar till Djurgården och IFK Norrköping uppstod efter måndagens match på Tele2 Arena.
- Vi får rannsaka oss själva, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till Fotbollskanalen.

Kort efter slutsignalen i matchen mellan Djurgården och IFK Norrköping på Tele2 Arena skedde rusningar på läktaren, där supportrar till de båda lagen försökte nå fram till varandra.

- Efter matchen ser vi människor röra sig på läktaren, en oönskad rörelse, utmed västra långsidan. De rör sig mot norra sidan, IFK Norrköpings klacksektion. De sökte konfrontation med varandra men vi hann fånga upp dem i hörnet. Ordningsvakter och polis var relativt snabba. Så de hinner inte hela vägen fram, men det var någon som klättrade på ett staket. Men inte mer än så, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

Jonsson vet inte vad som låg bakom situationen, men säger:

- Det kan ha varit en historisk frustration med tanke på hur det sett ut vid tidigare matcher mellan Djurgården och IFK Norrköping. Det är förmodligen därför, att det funnits något underliggande som blossat upp till ytan.

Att ett 20-tal supportrar kunde rusa längs med hela långsidan förklarar Jonsson så här:

- Arenan töms och då är det fokus på tömning. Men det innebär inte att det ska gå att röra sig på det sättet på läktaren, naturligtvis. Där får vi rannsaka oss själva och titta över situationen för att se vad som var feltänket som gjorde att det här blev möjligt. Uppenbarligen var det ett feltänk i och med att rörelsen var möjlig. Att folk går på en läktare är svårt att bygga bort, för det måste man kunna få göra, men däremot måste vi vara mer snabba på den här typen av rörelser när de är så unisona och det är ett antal människor som har en gemensam vilja om att göra något annat än att gå hem.

Var det några åskådare som hade suttit på de sektionerna som folk sprang på som var kvar när den här situationen inträffade?
- Min uppfattning är att det var relativt tomt. Jag ska inte säga att det var helt tömt, för någon kanske har hamnat i kläm och tyckt att det varit jävligt obehagligt. Vilket det är, naturligtvis. Men det är inte så att det var fullsatt, det var fåtal kvar i så fall.

Publicerad 2017-05-01 kl 21:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons