Tung förlust för Örgryte

Örgryte är fortfarande kvar i botten av den allsvenska tabellen.
På Gamla Ullevi kunde Trelleborg enkelt vinna med 2-0 efter 1-0 i paus.

Det blev en tämligen händelsefattig inledning av matchen. Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen fick något ordentligt grepp om spelet.

Örgryte hade två vassa chanser med Marcus Allbäck som avslutare. I 33:e minuten sköt ett hårt närskott, men Viktor Noring i Trelleborgs mål gjorde en jätteräddning och tippade bollen till hörna. I 44:e minuten sköt han på volley tätt utanför högra stolpen.
I 45:e minuten kom, något överraskande, Trelleborgs ledningsmål. Det var Andreas Drugge som slog en lång boll fram till Joakim Sjöhage som enkelt sprang sig fri mellan Örgrytes mittbackar. Ensam med Bengt Andersson placerade han bollen säkert i mål.

Fram till dess hade Bengt Andersson varit tämligen sysslolös i målet.
Örgryte flyttade upp laget och forcerade hårt i inledningen av den andra halvleken. Någon utdelning gav det dock inte. I stället skapade det kontringsmöjligheter för Trelleborg. I 59:e minuten nickade Andreas Drugge i ribban efter ett inlägg från vänster.

De gånger Örgryte kom till avslut var Viktor Noring säkerheten själv i målet.
Andreas Drugge fick belöning för sitt slit när han i 72:a minuten ökade på Trelleborgs ledning till 2-0. Från straffområdeslinjen sköt han otagbart förbi Bengt Andersson.
I 82:a minuten utvisades Alvaro Santos när han fick sitt andra gula kort. Han protesterade kraftigt när han blåstes av för offside då han trodde sig ha nickat in ett reduceringsmål.