POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tung säsong för MFF:s nya sponsor - som har "huligankausul"

Första matchen som storsponsor för Malmö FF slutade med en präktig skandal.
- Det var en katastrofstart för oss, säger Ica:s varumärkesdirektör, Teddy Falkenek.

Det har varit ett tufft allsvenskt år för Ica. Inför allvenska starten så tappade man huvudsponsorskapet för IFK Göteborg - efter snart 30 år på deras tröjor. Istället klev man in som tröjsponsor för svenska mästarna Malmö FF. Debuten skedde i skandalmatchen mot Helsingborg som avbröts efter att en åskådare tagit sig in planen och attackerat HIF:s målvakt Pär Hansson.

- Ica älskar fotboll och har en lång relation med MFF. I år känns det såklart lite extra roligt att också få vara med i den spännande resan mot Europa, sa Icas varumärkesdirektör, Teddy Falkenek i ett pressmeddelande inför matchen.

Debuten blev dock knappast vad han och Ica hade hoppats på.

– Det var en katastrofstart för oss. Det är fruktansvärt att något sådant kan inträffa, säger Falkenek till dagensmedia.se dagen efter matchen.

Falkenek säger att Ica har en så kallad "huliganklausul" som gör att man kan hoppa av samarbetet om klubben inte kan ta hand om sin publik. Men han anser att klubben gjort mycket bra uttalanden direkt efter skandalen.

– De är förtvivlade över vad som har hänt. Klubben har gjort mycket bra uttalanden som visar att de är med och tar ansvar och att de kommer att göra allt vad de kan för att komma till rätta med problemen.

Publicerad 2011-05-25 kl 11:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå