POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tung sits för Kalmar - kan backa nio miljoner

Foto: Bildbyrån

Efter ett litet plusresultat 2016 räknar Kalmar FF nu med att backa över nio miljoner under 2017.
- En mycket jobbig situation, säger klubbens ordförande Mattias Rosenlund till Barometern.

Kalmar FF hade räknat med ett minusresultat på runt fem miljoner kronor för 2016, men gick till slut 38 000 kronor plus efter sommarens försäljning av Marcus Antonsson till Leeds.

Inför 2017 ser det ut att bli betydligt tuffare. Klubben har budgeterat för spelarförsäljningar för åtta miljoner kronor, men räknar ändå med att underskott på 9,2 miljoner kronor för 2017.

- Det är naturligtvis inte roligt. Samtidigt vill vi lägga en budget som speglar verkligheten - och den kan vi inte blunda för, säger klubbens ordförande Mattias Rosenlund till Barometern.

Orsaken till att man räknar med ett så stort underskott är bland annat nya investeringar i saker som wi-fi och LED-skärmar på arenan, samtidigt som man får mindre stöd från centralt håll.

- Det är så många faktorer som vi inte kan påverka. Till en viss del är det som att stirra in i en spåkula. Vi försöker ändå följa ett visst mönster, säger Rosenlund.

Nu måste KFF förbättra de ekonomiska resultaten med flera miljoner kronor framöver för att inte det egna kapitalet ska ta slut inom några år.

- Vi har fört dialog med kommunen över lång tid. Den har intensifierats kraftigt sedan i somras och vi fortsätter den processen. Det är kommuninvånarnas pengar och det har vi all respekt för, men det är vår särklassigt viktigaste fråga, säger Rosenlund.

Publicerad 2017-03-09 kl 15:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå