POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tunga beskedet: Bergstrand sjukskriven - duo tar över

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF gav i dag sina fans ett tungt besked.
Tränaren Nanne Bergstrand är sjukskriven tills vidare. 
- Han behöver vara för sig själv och tänka på sig själv, säger Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen. 

Kalmar FF gav i dag sina supportrar ett tråkigt besked inför höstsäsongen i allsvenskan. Klubben meddelade, via sin hemsida, att tränaren Nanne Bergstrand är sjukskriven tills vidare med anledning av "personliga skäl".  I Bergstrands frånvaro, så kommer i stället assisterande tränarna Henrik Rydström och Jens Nilsson att ta över ansvaret för klubbens A-lag i allsvenskan. 

- Vi vill inte gå in på vad det handlar om, då det får stanna mellan mig, Nanne och föreningen. Vi vet inte hur länge det blir, men han var hos en läkare i går och ringde sedan upp mig, så fick vi ta beslut om det. Därefter fick vi omgruppera oss snabbt med Jens och Rydström som nya tränare, säger Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen. 

Hur tog ni emot beskedet - kom det som en chock?
- Chock är ett starkt ord, men efter matchen mot AIK, så hade jag ett bra och förtroligt samtal med Nanne, så jag visste att han skulle gå till en läkare och därefter ringa mig, säger han.  

- Jag och Tomas hade sedan ett informationsmöte med spelartruppen om hur vi kommer att hantera det här och alla är professionella. Det är ett speciellt yrke, så det var ingen stor dramatik, man får acceptera och förhålla sig till det. Vi tror väldigt starkt på att Jens och Henrik kommer att lösa det, fortsätter han. 

Hur skulle du säga att det här påverkar klubben mitt under säsongen?
- Ja, det är inte positivt, så är det såklart, men samtidigt är alla som jobbar i den här världen väldigt professionella och fokuserar på nästa match. Det är det som gäller. Vi kan inte påverka något annat i dagsläget. Det är bara att konstatera att det är så här nu. 

Hur känner du för att Jens Nilsson och Henrik Rydström tar över laget?
- Jag känner mig jättebekväm med det. Det är två väldigt duktiga tränare, som även lett många träningar i vardagen tidigare med laget. Det är därmed ingen större skillnad i vardagen, i stället främst i matchsituationer, där Nanne varit magisk i sitt coachande. Nu får Jens tillföra mycket där i stället, så vi är väldigt bekväma med den lösningen. Det är skönt att ha kompetens inom föreningen. 

Kommer ni att titta på andra alternativ som huvudtränare?
- Nej, inte i dagsläget. Vi har en förhoppning om att han ska komma tillbaka, men det går inte att svara på när han gör det i dagsläget eller att vi kan uttala oss om det. Han behöver vara för sig själv och tänka på sig själv. Vi får se när han är tillbaka. 

Efter tre raka förluster i serien, så tar nu klubben sikte mot lördagens möte med IFK Göteborg hemma på Guldfågeln Arena i Småland. 

- Vi fokuserar på lördag nu. Efter tre raka förluster, så behöver vi ta en seger och komma tillbaka på det spåret. Vi fokuserar inte på det vi inte kan påverka. Vi ska vara väl förberedda till lördagens match.

Bergstrand har i tre olika omgångar varit tränare för Kalmar, först mellan 1998-1999, därefter mellan 2003-2013 med guld 2008 och nu senast sedan sommaren 2017, då han återvände till klubben efter ett par år i Hammarby. 

Kalmar är placerat på niondeplats i allsvenskan. 

Publicerad 2018-07-31 kl 11:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå