Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tungt besked för Häcken - anfallsstjärnan blir borta i två månader

Allsvenskan

GÖTEBORG. Ingen operation.
Men det krånglande knäet tvingar Alhassan Kamara, 24, till åtta veckors rehabträning.

1:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Häckens anfallsstjärna Alhassan Kamara har brottats med ett hopparknä under våren. Nu står det klart att 24-åringen tvingas till åtta veckors rehab för att komma tillrätta med smärtan.

- Vi ger rehab en chans för att undvika operation. Vi följer det noggrant och hoppas att den här planen fungerar så att han snart är tillbaka på fotbollsplanen igen, säger Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian till klubbens hemsida.

För Fotbollskanalen utvecklar han:

- Kamara har patellarsenetendinos, det vill säga hopparknä. I övrigt inga skador i knäts struktur. Alla inblandade vill få en hållbar situation och därför väljer vi den här vägen.

ANNONS

Varför inte operation?
- För att konvalescenstiden efter operation är 3-5 månader. Och alla vill givetvis undvika detta.

Med andra ord: Operation och Kamara hade med stor sannolikhet inte spelat mer under den här säsongen.

Finns det en risk att han behöver opereras om rehaben inte går bra under de här två månaderna?
- Vi är inte där just nu utan vi kommer följa och utvärdera "Crespo" under och efter dessa åtta veckor. Jag spekulerar gärna så lite som möjligt, säger Ghazarian.

Kamara är Häckens bäste målskytt i allsvenskan med sina fem mål. I hans frånvaro gjorde Chisom Egbuchulam sin första allsvenska start mot Hammarby (2-0) under måndagskvällen. Det slutade med en assist och fina lovord från tränaren Mikael Stahre.

- Det ska bli otroligt intressant att se om våra andra anfallare kan ta chansen nu. Chisom har redan visat att han klarar av att axla ansvaret, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Vad gäller Joel Andersson, som utgick med ett lindat högerknä mot Hammarby, så ska han ha röntgats under tisdagskvällen. Besked att vänta under onsdagen.

Fakta

Hopparknä

Hopparknä är en överbelastningsskada som ger smärta på framsidan av knät. Skadan uppkommer vid upprepad överbelastning av patellarsenan (senan under knäskålen). Skadan drabbar framförallt idrottare inom sporter där mycket hopp ingår, exempelvis volleyboll.

Källa: Skadekompassen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-04 kl 21:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto