POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tungt besked för Malmö - Berget kan missa premiären mot Blåvitt: ”Väldigt tveksam till helgen”

Foto: Bildbyrån

Här är beskedet som Malmö FF-supportrarna absolut inte ville ha. Anfallaren Jo Inge Bergets skada är så allvarlig att han lär missa premiären.
- Det känns väldigt tveksamt till helgen utifrån de första rapporterna, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen. 

Jo Inge Berget drog sig tillbaka från Norges matchtrupp igår med en skada i ljumsken. Tränaren Magnus Pehrsson tror att det är stor sannolikhet att Berget missar den allsvenska premiären mot IFK Göteborg på lördag. 

- Det känns väldigt tveksamt till helgen utifrån de första rapporterna. 

- De ska göra en till undersökning, norrmännen, sedan kommer han hem imorgon är planen. Förhoppningsvis har vi lite mer info från dem.

Även Markus Rosenberg var frånvarande från måndagens träning, men det var endast för att vila. Genomtrampet mot Jönköpings Södra tidigare i månaden sitter kvar. 

- Den har hängt med och den har hängt med lite för att det varit en period med konstgräs, hårt gräs, mjukt gräs.

- Men det finns ingen oro utifrån helgen och så där. 

Ett annat positivt besked är kring Anders Christiansen. Dansken spelade en knapp timme mot AFC Eskilstuna i torsdags. Hur hade hans kropp reagerat? 

- Inga problem.

Så han är startklar till helgen om det skulle vara så? 

- Absolut.

Den långtidsskadade Rasmus Bengtsson finns det ännu ingen prognos för, utan där handlar det om att ta ”väldigt små steg” hela tiden. Däremot är det spelarbrist i MFF de här dagarna. På dagens träning var där endast tolv utespelare och tre målvakter. 

Det är en anledning till att onsdagens träning blir struken. 

- Idag var mer att komma igång och få lite idéer inför matchen på lördag. Imorgon ska vi dra på lite tuffare och ordentligt, så de får tävla ordentligt och köra hårt, helt enkelt. 

- Sedan tar vi ledigt på onsdag med tanke på att vi inte har alla inne. Med tanke på underlaget tror jag det är klokt att ta en dag, så vi inte kör fem dagar i sträck. 

- Torsdag och fredag är det träningar mot matchen, förhoppningsvis med alla spelbara. 

Pehrsson hintar om att det blir spel elva mot elva på torsdagens träning. Då ska de flesta av landslagsspelarna vara tillbaka, förutom Yoshimar Yotún som anländer på torsdag och tränar på fredag, men det lär ändå behöva fyllas på med U19-spelare den dagen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-27 kl 13:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå