Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tungt för A-laget - men bäst i landet på ungdomssidan: "Har många bra killar"

Foto: Bildbyrån.

A-laget är på väg mot sin sämsta säsong på 13 år.
Men på ungdomssidan dominerar Elfsborg – och tog dubbla SM-guld
- Det viktigaste är att får ett kvitto på att vi är med längst fram, säger sportchefen på ungdomssidan, Tony Lundqvist, till Fotbollskanalen.

Elfsborgs allsvenska säsong 2017 har varit deppig för supportrarna. Laget har inte alls fått spelet att stämma och det hela fick till följd att huvudtränaren Magnus Haglund fick sparken. I lagets senaste match blev det ny förlust, 4-1 i baken mot Östersund, och skulle klubben sluta på sin nuvarande åttondeplats är det Boråslagets sämsta placering sedan 2004.

Men på ungdomssidan är det desto mer positiva tongångar. Under söndagen vann laget SM-guld på både U17- och U19-sidan. Tony Lundqvist är sportchef:

- En anledning till våra framgångar stavas kontinuitet och engagemang. Vi har en tydlig utbildningsplan där vi jobbar på samma sätt och det har vi gjort i många, många år. Vi håller inte på att ändra och rycka fram och tillbaka utan vi har ett koncept som vi jobbar efter och som ger resultat. Det är alltid svårt att hålla det, det är nog det många som har problem med. Det tror jag är Elfsborgs stora fördel. Plus givetvis att vi har väldigt duktiga tränare och ledare i vår organisation, säger han till Fotbollskanalen.

Men att Elfsborg skulle vara för dåliga på att lyfta upp spelare håller han inte med om.

- Nej, tvärtom. Förra året var vi bäst i Europa på att lyfta upp spelare. Vi tog upp sju spelare, fyra permanenta och tre lärlingar i samma årskull. Det finns det ingen som slår oss på. Jag tycker att vi är väldigt bra på att ta upp spelare och att vi har ett bra samarbete med A-sidan.

Enligt Lundqvist kommer ”cirka 5-6” spelare att lyftas upp eller få ett lärlingskontrakt med A-laget. Flera spelare har imponerat på sportchefen under året.

- Vi har många bra killar. En duktig mittback i U17 är Tim Stålheden som varit lagkapten i landslaget som jag tror väldigt mycket på. Sedan givetvis vår målvakt i U19, Tim Rönning som redan nu varit uppe ganska mycket i A-truppen. Vi har en stor duktig forward i U19 som heter Marokhy Ndione som jag också tror mycket på. Jag skulle kunna upp hur många spelare som helst egentligen.

Förutom redan nämnda U17 och U19-lagen vann dessutom U16- och U21-laget sina respektive serier. Även U21-laget spelar senare i år SM-final.

Publicerad 2017-10-30 kl 13:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons