Tungt för skadedrabbat Elfsborg: Måste slå Malmö för att hänga med

Efter sju omgångar var Åtvidabergs FF utskrattat och hånat.
Nu flinar ingen längre åt nykomlingen.

Segrarna mot IFK Göteborg och Trelleborg följdes upp av 1-1 hemma mot guldtippade Elfsborg.

-Vi tänker inte stå med mössan i handen och tacka för att vi får spela i allsvenskan. De sista matcherna tycker jag att vi har visat att vi hör hemma här, säger målvakten Henrik Fimpen Gustavsson.
Elfsborg jagade tre poäng för att kunna haka på Helsingborg och Malmö FF i toppen - men fick bara med sig en.

-Visst hade de mycket boll, men skapar egentligen inte så många chanser. Vi vann ju ändå skotten mot mål med 6-3. Lite oturligt med ett självmål i slutet av första halvleken, där skulle vi ha varit i ledningen, tycker Gustavsson.

Haris Radetinac dundrade in 1-0 efter hörna och nykomlingen verkade på väg mot tredje raka vinsten.
Något garanterat ingen skulle ha trott på efter de sju första omgångarna, som Åtvidaberg inledde med 1-12 i målskillnad.

2-1 hemma mot IFK Göteborg och 3-0 borta mot Trelleborg stärkte självförtroendet rejält.
-Men jag tycker att vi växte redan efter bortamötet mot Djurgården omgången innan. Visserligen blev det stryk med 1-2, men vi dominerade den andra halvleken totalt och då kändes det som att spelarna fattade att vi är ett bra lag även i allsvenskan, säger tränaren Andreas Thomsson.
Frånsett ökat självförtroende är bättre värderingar, samt mittfältaren Prince Eboagwu de största anledningarna till uppsvinget.

-Vi lär oss hela tiden av våra misstag, att tappa bollen på fel ställen straffade oss hårt i början. Dessutom betyder Prince mycket med sin tyngd på fasta situationer och i luftspelet överhuvudtaget, framhåller Henrik Gustavsson.

Bara fyra minuter före paus kvitterade Elfsborg. Denni Avdic bokfördes för sjunde fullträffen för säsongen. Vasse Radetinac frispelade Viktor Prodell och var sedan nära att själv sätta 2-1 - men några fler mål blev det inte.
Inte heller för Elfsborg - trots hyfsat läge för Emir Bajrami, ribbträff av Avdic och tungt skott av Anders Svensson.

Att Daniel Mobaeck och Martin Ericsson tvingades lämna sena återbud på grund av magsjuka underlättade inte precis för Boråsgänget.
Sedan skadade sig Teddy Lucic redan efter tio minuter - och ersättaren Martin Andersson vrickade foten. Inhopparen tvingades också bryta, liksom Johan Larsson.

-Extremt mycket på en gång, nästan så att jag börjar fundera på att spela själv nästa gång, ler tränaren Magnus Haglund snett. Trots det för vi matchen, men måste vara mycket mer distinkta i straffområdet. Nu måste vi slå Malmö på onsdag för att hänga med i toppen.