POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tungt mellansvenskt ödesmöte

Ödesmatch med en tredjedel av allsvenskan kvar?
Utan tvekan.

Örebro-Gefle är en nyckelmatch för bottenstridens utgång. För Gefle skulle tre poäng innebära ett rejält ryck från lagen bakom.
-Jag spiller ingen tid på tabellen men både jag och spelarna påminns ständigt om vårt läge, säger Gefletränaren Pelle Olsson inför fredagens match.
Skulle Gefle vinna i Örebro skiljer åtta poäng till Örebro och Gais under nedflyttningsstrecket. Väldigt mycket med tanke på hur många poäng lagen plockat så här långt - dessutom får Gefle bra kontakt med lagen ovanför kvalstrecket. Tunga fakta som inte kan viftas bort.
-Det kommer att finnas en extra nerv i matchen, det måste vi vara beredda på. Men det är det inte så att en enda match förändrar allt. Med tanke på vårt tabelläge är alla matcher mycket viktiga, vi ser kortsiktigt på vår situation, säger Olsson.


Rutin från streckmatcher

Gefle har mer rutin av viktiga streckmatcher de senaste åren än Örebro, det tror inte Olsson är någon fördel.
-Nej, inte så här mitt i serien. Kanske om det skulle handla om sista omgången eller i ett kval, då är det bra att veta hur det känns att vara i brygga.
-Nu handlar det mer om att hitta plusvarianter i det vi gjort senaste tiden. Vi vann i cupen senast (mot Karlstad BK), även om det var tack vare små marginaler var framgången välkommen. Alla framgångar är välkomna, fortsätter han.


"Kommer attackera direkt"

Sett till form blir matchen jämn, och målsnål. Gefle har tre raka allsvenska matcher utan poäng, och gjorda mål. Örebro har tagit en poäng, gjort ett mål. Historiskt sett har det dock blivit mål i de nio senaste matcherna mellan lagen.
-Örebro kommer att spela annorlunda än tidigare mot oss, eftersom de bytt tränare. Jag tror att Örebro kommer att attackera direkt. Så det gäller att vara beredda, inte bjuda på något, säger Olsson bestämt.
Om det är en fördel att spela hemma eller borta när så viktiga poäng står på spel är Olsson lite kluven till.
-Normalt är det bättre att spela hemma. Men utan att ha någon förklaring till varför har vårt bortaspel varit lite bättre den här säsongen, avslutar han.
 

Publicerad 2012-08-23 kl 14:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå