Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tungviktare i MFF och Blåvitt ense - lanserar ersättare till Lagrell

Senast 2012 avgår Lars-Åke Lagrell. Nu lanserar en inflytelserik falang hans ersättare: Karl Erik Nilsson.
- Bengt Madsen och jag har diskuterat det en del, säger Blåvittbasen Gunnar Larsson till fotbollskanalen.se.

Vid ordförande- konferensen i somras meddelade SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell att han vill lämna sin post efter nästnästa årsmöte, 2012. Då har Lagrell varit herre på täppan under 21 säsonger.

Fotbollskanalen kan nu avslöja att flera tunga namn, som förre MFF-basen Bengt Madsen och förre IFK-basen Gunnar Larsson, under lång tid jobbat för att få fram en ersättare, och nu är deras favoritkandidat Karl-Erik Nilsson.

- Vi har diskuterat det en del, och det är inte bara Bengt och jag. Vi vet ju att Lars-Åke ska lämna så småningom, säger Gunnar Larsson till fotbollskanalen.se.

Hur menar du när du säger att ni diskuterat?

- Jo, Bengt Madsen och jag var ordföranden i våra respektive lokala kommittéer under U21-EM 2009, där Karl-Erik Nilsson ledde arbetet på ett väldigt bra sätt. Den kunskapen har vi spridit till en del andra som i slutändan ska fatta beslut. Vi tyckte att Karl Erik-Nilsson gjorde strålande ifrån sig. Både gentemot Uefa och gentemot oss i de fyra lokala kommittéerna.

- Det var det bästa arrangemanget hittills kring ett U21-EM, tyckte Uefa, och det skrev Michel Platini under på också. Så då kan man väl säga att vi har fött de här tankarna på en del håll.

Vilka är det ni pratat med om Karl-Erik Nilsson?

- Det vet jag inte om jag vill peka ut i detalj. Det är när man träffar människor på distriktsnivå och de klubbledare man möter i olika sammanhang, och lite annat också. Det har inte varit systematiserat. Men vi har känt att vi vill dela med oss av den här kunskapen om Karl-Erik Nilsson. Det är klart att man bland annat säger vad man tycker till sin egen klubbordförande i IFK Göteborg till exempel.

Gunnar Larsson och Bengt Madsen får betraktas som personer med stor påverkan på den svenska fotbollen. Båda satt mycket länge i ledningen för sina respektive föreningar, och Gunnar Larsson har bland annat varit ordförande i Riksidrottförbundet.

Bägge två har dessutom varsitt förflutet med olika roller inom just SvFF och lämnade förbundets styrelse efter maktkamper med Lars-Åke Lagrell. Så sent som 2009 blev Madsen petad som valberedningens ordförande av Lagrell – alltså den post som ska vara med och ta fram Lagrells efterträdare.

Enligt Gunnar Larsson finns dock inga planer på att fösöka ”kuppa” bort Lagrell redan vid det årsmöte som stundar våren 2011.

- Nej, det har inte jag lobbat för. Vilken tidpunkt som vore lämplig får ju valberedningen titta på. Nu har Lars-Åke sagt att han vill vara kvar över nästa år, och han har ju gjort så stora insatser. Det är väl rimligt att man hittar en bra avlösning över tid, tycker jag.

Hur mycket vet du om hur tankarna går inom förbundets valberedning?

- Det har jag inte hört något om. Men det ska ju fungera så att de har sina interna diskussioner och inte för ut så mycket i offentligheten. Det är ganska naturligt.

Publicerad 2010-12-30 kl 12:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons