POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Turbulensen fortsätter i ÖFK – Ottosson avgår som ordförande från elitbolaget

Foto: Bildbyrån

Bo Ottosson är ordförande både i Östersunds FK och klubbens elitbolag.
Nu meddelar han att han kommer att lämna uppdraget i elitbolaget omedelbart – men stannar kvar i föreningen.
”Han sitter kvar tillsvidare” skriver klubbens pressansvarige Niclas Lidström i ett sms till Fotbollskanalen.

Östersunds FK:s turbulenta tid blir bara värre. Under året har rättegången mot förre ordföranden Daniel Kindberg hängt över klubben och klubben har också haft en ansträngd ekonomi under den senaste tiden,

Dessutom kom straffet från Fifa för Saman Ghoddos-övergången till Huesca, som inte blev av, som ännu en smäll. ÖFK kommer inte att få värva på två fönster och Ghoddos och klubben blev solidariskt skyldiga att betala cirka 40 miljoner kronor i böter till den spanska klubben.

Dessutom har vd:n Martin Johansson valt att lämna det uppdraget och istället gå över i en roll som ”controller”.

Under tisdagskvällen höll klubben ett medlemsmöte och då kom nästa nyhet – ordföranden Bo Ottosson kommer lämna sin post, rapporterar Östersunds-Posten. Ottosson meddelade i förra veckan att han tog time out som ordförande i Reaxcer, efter att styrelsen i företaget menat att det inte var lämpligt att fortsätta företräda Reaxcer medan han är frontfigur i ÖFK.

Enligt klubbens pressansvarige Niclas Lidström kommer Ottosson sitta kvar som ordförande i föreningen, men lämna elitbolaget direkt.

 ”Han avgår som ordförande omgående i vårt elitbolag. Det heter Östersunds FK Elitfotboll AB” skriver Lidström i ett sms till Fotbollskanalen.

Samtidigt menar han att Ottosson kommer att sitta kvar som ordförande i föreningen ”tillsvidare”. Han blev i våras vald till uppdraget på ett år. Enligt Lidström planerar han att sitta kvar på posten som ordförande i föreningen hela den tiden ut.

Ottosson valdes till ordförande på ett extrainsatt årsmöte i april, ett möte som har diskuterats i efterhand. Det rådde nämligen oklarheter kring vilka som var röstberättigade och frågor ställdes även om Ottosson var valbar vid mötets tillfälle. I slutändan konstaterade klubben att Ottosson inte var valbar vid det ordinarie mötet den 14 mars, men att han var det vid det extrainsatta möte han blev vald på.

Klubben meddelade också att de har hittat en ersättare till Johansson på vd-posten. På sin hemsida skriver klubben att Lennart Ivarsson, 60, kommer att bli tillförordnad vd på konsultuppdrag för ÖFK. Han har tidigare arbetat inom Ericsson, Solectron och Flextronics.

Enligt Östersunds-Posten är det nya vd:n Ivarsson som krävt Ottossons avgång. Detta på grund av hans kopplingar till Kindberg.

- Den nytillträdande vd:n Lennart Ivarsson har sagt till mig att jag helst bör avgå, med tanke på att han anser att jag har kopplingar till Daniel Kindberg. Men själv anser jag mig inte ha några kopplingar till Kindberg. Inte mer än någon annan, säger Ottosson till tidningen.

Publicerad 2019-09-17 kl 19:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå