TV: 18-årige Nilssons två mål ger FFF fördel i allsvenska kvalet

Det är fördel Falkenberg efter den första av två kvalmatcher till allsvenskan. Med två liknande mål såg 18-årige Gusaf Nilsson till att laget fick 2-2 borta mot Sirius.

Efter bara två år i superettan har Sirius chansen att ta sig upp till allsvenskan. Uppsala-laget inledde under torsdagskvällen på hemmaplan i kvalmötena med Falkenberg.

Det var också Sirius som gjorde matchens första mål. Efter drygt tio minuter kunde Moses Ogbu, efter taffligt försvarsspel av Falkenberg, nicka in 1-0 till hemmalaget bara någon meter från mållinjen. Detta efter att han först skjutit ett skott som Otto Martler i FFF-målet räddat, men inte bättre än att Ogbu kunde ta vara på returen.

Sirius skulle dock inte få behålla ledningen länge. Efter en fin boll i djupet från försvarsspelaren Rasmus Sjöstedt rann 18-årige Gustaf Nilsson igenom Sirius försvar och placerade säkert in 1-1 med högerfoten i den 19:e minuten.

Tio minuter in i den andra halvleken var det sedan dags för Gustaf Nilsson att slå till igen. Efter att ha fått med sig bollen på samma sätt som vid kvitteringsmålet avslutade anfallaren än en gång säkert och satte 2-1 till Falkenberg.

Nilsson var dock inte den enda som skulle bli tvåmålsskytt för kvällen. Efter fint passningsspel av Sirius avslutade Moses Ogbu vackert med högerfoten och fixade 2-2 med ett skott i krysset i den 64:e minuten.

Med knappt tio minuter kvar av matchen drabbades Falkenberg av ett tungt avbräck inför returen. Lagkapten David Svensson drog då på sig ett rött kort direkt efter att ha gjort ned Stefan Silva. Utvisningen innebär att Svensson inte får spela kvalmatch nummer två.

Trots Svenssons utvisning lyckades inte Sirius få in ett segermål under slutskedet av matchen. Därmed är det fördel Falkenberg inför returen på hemmaplan på söndag.