Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: 18-åringens dundertavla sänkte Halmstad i ångestderbyt - Superettan närmar sig

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Halmstad föll tungt i ångestderbyt mot Falkenberg. Nu har de en lång väg mot kvalplatsen. Falkenberg å sin sida klättrar till säker mark. 

Inför ångestderbyt på västkusten hade Falkenberg tre poäng mer än Halmstad och ett mål bättre i målskillnad. Förutsättningarna är alltså klara. Halmstadseger hemma på Örjans Vall hade inneburit att man klättrar man förbi grannen och tar kvalplatsen. Falkenberg skulle då ramla ner under nedflyttningsstrecket. 

Istället var det gästerna som öppnade målskyttet. 18-årige Eric Smith försökte sig på en svår bakåtpassning till målvakten i eget straffområdet. Det uppmärksammade Stefan Rodevåg som blixtsnabbt störtade fram och utnyttjade missen till 1-0 för Falkenberg.

- Det är rätt typiskt att en sån här match avgörs av ett individuellt misstag. Men det är ingen tillfällighet att det är Rodevåg som tar vara på det. Han är smart, läser spelet och snappar upp sådana situationer, säger Falkenbergstränaren Hans Eklund till TT.

Målet blev matchens enda och innebär att Halmstad nu har fyra poäng upp till kvalplatsen där nu Örebro ligger sedan Falkenberg klättrat upp på 13:e plats. 

Örebro har dessutom en match mindre spelad.
Att Halmstad har kvar att möta fyra av de fem topplagen i allsvenskan under sina avslutande sex matcher talar inte heller till lagets fördel i bottenstriden.

- Vi är medvetna om att det är ett tufft program. Men kanske blir det en annan ingång i matcher mot topplagen. Vi kommer att prata mycket om att vara tajta och kompakta och kriga för tre poäng. Kanske kan det vara en bra ingång, säger Halmstads tränare Janne Jönsson till TT.


 

Se alla matcher från Allsvenskan hos C More. Teckna ditt abonnemang här

Publicerad 2015-09-18 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons