POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Åbro lämnar AIK efter 23 år - Hedrar Turina

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Åbro har varit AIK:s tröjsponsor sedan 1993, men 2017 blir sista säsongen. Nu upplåter man platsen på tröjan till Hjärt-lungfonden under säsongens 20 inledande omgångar.

Direkt efter den allsvenska upptaktsträffen höll AIK en presskonferens, där klubbens VD Mikael Ahlerup meddelade att 2017 blir sista säsongen med Åbro som tröjsponsor. Nu skänker man platsen på tröjan till Hjärt-lungfonden under de 20 första matcherna säsongen 2017, en välgörande organisation AIK själva valde.

Vi är stolta över att ett och samma företag valt att vara huvudsponsor till AIK Fotboll i 23 år och när man lämnar över den stafettpinnen till nästa år så gör man det på ett sätt som berör oss alla. Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup till AIK:s hemsida.

Ivan Turinas bortgång spelar en nyckelroll i samarbetet och nämndes av Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden, när hon kommenterade samarbetet

- För snart fyra år sedan skakades AIK Fotboll av en händelse som tyvärr blir allt vanligare. För att vända den utvecklingen behövs mer pengar till hjärtforskningen, något som vi hoppas kunna åstadkomma i och med den här möjligheten.

Se AIK:s presskonferens i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-20 kl 15:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå