TV: AFC Eskilstuna bröt mardrömssvit - Nnamani hjälte i ångestmötet med Sundsvall

AFC hade inte vunnit på över två månader.
Då besegrade laget Gif Sundsvall med 1-0 efter mål av Samuel Nnamni - och tog tre blytunga poäng i bottenstriden.
- Det betyder mycket för mig, säger matchhjälten till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AFC Eskilstuna har haft en riktigt jobbig höst och laget hade inför bottenmötet med Gif Sundsvall inte vunnit sedan den 3 augusti i allsvenskan, då besegrade laget Östersunds FK med 2-1. Nu har AFC satt punkt för den eländiga sviten på nio matcher utan seger - efter att ha besegrat Gif Sundsvall.

Gif Sundsvall var annars laget som började bäst. Bortalaget på Tunavallen tog tag i taktpinnen från start och ägde bollinnehavet. Efter dryga tio minuter fick laget ett hyggligt läge att ta ledningen. Omar Eddahri väggspelade med David Batanero och den offensive pjäsen avslutade ut snäv vinkel. Men den gången stod AFC-målvakten Ihor Levchenko välplacerad och under parera försöket.

Sundsvall fortsatte sedan att trycka på, men laget lyckades inte spräcka dödläget. AFC å sin sida lade fokus på försvarsspelet och inriktade sig på kontringar.

Med dryga halvtimmen spelad fick Sundsvall Johan Blomberg ett jätteläge efter ett inspel från Pa Konate. Blomberg avslutade på volley med högerfoten och avslutet gick utanför, trots att han bara hade några meter till mål. 0-0 stod sig till halvtid.

- Vi är väl de som försöker föra matchen. Jag tycker vi gör det bra, kanske lite slarvigt ibland. Det är vi som vill mest och det känns som bollinnehavet är vårt och jag tycker att vi skapat de bästa chanserna, sa Omar Eddahri till C More i halvtid.

AFC hade en chans i första halvlek och det var Kadir Hodzic som fick iväg ett tungt avslut, men det stoppade David Mitov Nilsson i Sundsvall-målet. AFC-spelaren var relativt nöjd med lagets första halvlek.

- Det är helt godkänt. Vi har pratat om vi ska försöka fler lägen och vi har ett skott på mål och ett par hörnor också. Det är bara jobba på i andra halvlek, sa han till C More.

Efter halvtid var Sundsvall sånär att bryta dödläget. David Batanero fick ett läge från nära håll - men prickade stolpen.

Men det var inte Sundsvall som skulle få utdelning. I den 68:e minuten slog Anel Rashkaj en magnifik passning till en djupledslöpande Dzenis Kozica. Kozica slog in bollen från höger i straffområdet och precis framför mål befann sig Samuel Nnamani. AFC-anfallaren kunde sedan från nära håll trycka in bollen bakom David Mitov Nilsson.

Sundsvall försökte sedan få till en kvittering och det var nära. I slutminuterna svarade Ihor Levchenko för en jätteräddning på ett avslut från Marc Mas Costa. Men matchen slutade 2-1 och det var tre blytunga poäng för AFC i bottenstriden.

- Vi tog tre poäng och det var det viktigaste. Det betyder mycket för mig för att vi kämpade hårt för det. Det var skönt, jag är glad. Det betyder mycket för mig, säger Nnamani till C More efter matchen.

Med två omgångar kvar har AFC en poäng upp till Gif Sundsvall på kvaplats och tre upp till ÖFK på säker mark. Nnamani menar dock att det i synnerhet bara finns en sak som laget behöver fokusera på - att kämpa.

- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men det blir som i dag, vi måste kämpa. Ingenting annat, vi måste bara ge mer än hundra procent. Förhoppningsvis håller vi oss kvar.

I och med segern lämnar man jumboplatsen och har en poäng ned till Falkenberg, som är sist. AFC Eskilstuna har spelat ihop 19 poäng och det skiljer bara en poäng mellan AFC och Sundsvall med två omgångar kvar att spela. Falkenberg kan passerade lagen vid seger mot AIK på söndag.

AFC Eskilstuna: Levchenko - Loeper, Björkman, Tsveiba - Kojic, Anaba, Rashkaj, Hodzic - Kozica, Nalic, Nnamani

Gif Sundsvall: Mitov Nilsson - Pol Moreno, Ciercoles, Moros Gracia - Tamimi, Berg, Batanero, Konate - Blomberg, Wilson, Eddahri.