TV: AFC gick mot tre poäng i nya tränarnas debut – då reste sig Elfsborg sent

AFC gjorde sin första match under nya tränarduon Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius.
Då gick man mot tre poäng, men tappade till 2-2 efter en sen kvittering av Elfsborg på Tunavallen.
- Vi släpper in ett billigt mål igen på hörna. Det är otroligt tungt, säger Kadir Hodzic till C More.

AFC valde under landslagsuppehållet att göra förändringar i tränarstaben. Förre tränaren Nemanja Miljanovic återgick till att enbart vara sportchef och in kom istället litauiska duon Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius.

I duons första match fick de se sitt lag snabbt ta en ledning hemma mot Elfsborg. Efter en dryg kvart styrde Adi Nalic, lånet från Malmö FF, in 1-0 till AFC.

Elfsborg jobbade sig in i matchen, men kom inte närmre en kvittering i den första halvleken än ett skott ett par meter utanför stolpen av Samuel Holmén.

Kvitteringen kom i den andra halvleken och det var läckert. Jonathan Levi reagerade snabbt efter ett inkast och avlossade ett skott från 25 meter. Bollen curlade sig snyggt upp i krysset bakom Ole Söderberg och gick ribba in.

- Det är ganska fint, med tanke på att jag inte har skjutit ett skott på fem månader, säger Jonathan Levi till C More efter matchen.

AFC valde minuter senare att plocka på Denni Avdic och inhopparen påverkade matchen direkt. Efter tre minuter på planen lyfte han bollen på armen Alex Portillo i straffområdet. Straff blåst - och Kadir Hodzic var iskall från 11 meter och rullade in 2-1 bakom 20-årige Tim Rönning, som gjorde allsvensk debut.

- Jag har varit uppsatt tre gånger. Jag hade släppt till Denni (Avdic), jag har släppt till Dzenis (Kozica), men nu var det min tur, säger Hodzic till C More.

Men AFC, som inför matchen hade sju poäng upp till Helsingborg på säker mark, skulle tappa två viktiga poäng. Mindre än tio minuter från slutet nådde Alex Portillo, som var den olycklige vid straffsituationen till 2-1, högst på en hörna och räddade en poäng för Elfsborg.

Matchen slutade 2-2 och för AFC var tappet tungt.

- Vi får matchen dit vi vill, egentligen. Vi får en straff som vi gör 2-1, men vi släpper in ett billigt mål igen på hörna. Det är otroligt tungt, säger Hodzic.

AFC ligger därmed kvar under nedflyttningsstrecket och har en poäng upp till Falkenberg på kvalplatsen. Elfsborg ligger i mitten av tabellen och har 13 poäng ner till nyss nämnda Falkenberg.

AFC Eskilstuna: Söderberg - Loeper, Tsveiba, Catic - Kojic, Nalic, Rashkaj, Hodzic - Takahasi, Kozica, Nnamani

Elfsborg: Rönning - Holst, Gregersen, Portillo, Kaib - Heltne Nilsen, Gojani, Holmén - Karlsson, Frick, Levi