TV: ÅFF krossade Elfsborg: "Osexigaste målet jag gjort"

Stående ovationer från läktarna.
 Men matchhjälten själv var inte så imponerad.
 -Det osexigaste mål jag har gjort, säger Åtvidabergs Tom Pettersson efter 5-1 mot Elfsborg.

När Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson mötte sponsorerna innan matchen mot serieledande Elfsborg varnade han för ett lag som spelade snabbt, rakt och kontringsstarkt.
 Sedan gick hans eget Åtvidaberg ut och spelade just så.
 Det gav en sensationell 5-1-seger i allsvenska omstarten på Kopparvallen på lördagen.
 -En grymt bra genomförd match, erkände Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.
 Andreas Thomsson höll med.
 -Jag kan ge killarna hur mycket beröm som helst, sade Thomsson.
 -Det här är vår klart bästa match i år.
 Viktor Prodell satte 1-0, gjorde senare 4-1 och är nu tvåa i allsvenska skytteligan.

Vikarier hjältar
 Men det var "vikarierna" som blev matchhjältar mot Elfsborg.
 Målvakten Gustav Jansson vikarierar för skadade lagkaptenen Henrik Gustavsson, höll rent bakåt och motade Anders Svensson-frisparkar som om han aldrig gjort annat.
 -Vårt försvar spelade klockrent och såg till att Elfsborg fick ta sina avslut ur dåliga lägen, hävdade Jansson efteråt.
 Tom Pettersson fick hoppa in som mittback i stället för skadade stjärnan Alberis da Silva och nöjde sig inte med att rensa allt som kom i hans väg.
 Han satte även 2-0-målet - även om det var med god hjälp av en fumlig Elfsborgs-målvakt, Kevin Stuhr Ellegaard.
 -Nu avgjorde jag konkurrensen om årets mål, va, skämtade Pettersson efter matchen.
 -Ärligt talat, det var det osexigaste mål jag har gjort. Bollen ramlade ned på mig och studsade in efter en hörna.
 Åtvidaberg fick den perfekta starten i allsvenskans omstart - och det var viktigt.
 -Det blir nästan som en seriepremiär efter ett så här långt uppehåll och då är det viktigt med en bra start, konstaterade ÅFF:s Gustav Jansson.
 Saknade Ahlström
 En bra omstart för nykomlingen Åtvidaberg - en nattsvart för serieledande Elfsborg.
 -Vi är otroligt missnöjda med vår prestation, erkände Lennartsson.
 TT: Oscar Liljemark skadad - hur mycket saknade ni honom?
 -Vi kan inte lägga energi på spelare som inte är här.
 -Vi saknade Tomas Ahlström också.
 Han lade å andra sidan av för 28 år sedan!
 När Åtvids Magnus Eriksson satte 3-0 på straff fem minuter in på andra halvlek var matchen definitivt avgjord.
 Johan Larssons snygga reducering till 3-1 hjälpte inte - allra minst som Viktor Prodell två minuter senare stötte in 4-1 för att sedan få se Anton Timmerholm peta in femettan med två minuter kvar.
 Den gula faran i form av Elfsborg avvärjde Åtvidaberg nu med ett klokt, effektivt och välorganiserat spel.