TV: Åhman Persson tvåmålsskytt: Den bästa födelsedagspresenten

GEFLE-MALMÖ 1-3
0-1 11' Åhman Persson, 0-2 58' Åhman Persson, 0-3 62' Andersson 1-3 77´Alexander Gerndt

Malmö FF vann igen - 3-1 (1-0) borta mot ett skadedrabbat Gefle. I en något ovan matchvinnarroll - defensive mittfältaren Robert Åhman-Persson som blev tvåmålsskytt.
-Det här var den bästa födelsedagspresenten, säger Åhman-Persson som fyllde 23 i fredags.

Det var en oväntad matchvinnare som klev fram när Malmö bortaslog Gefle med klara 3-1.

I sin defensiva mittfältsroll blir inte målen så många för Åhman-Persson - bara ett hade det blivit på fyra allsvenska säsonger. Inför besöket på Strömvallen vill säga.
Ny upplevelse

-Att jag gjort två mål i samma match har aldrig hänt tidigare, inte sen pojklagstiden. Det känns förstås bra, att vi vinner här uppe också gör inte saken sämre, säger han med leende.

Matchen var elva minuter gammal när Malmö tog ledningen. På en högerhörna nådde 188 cm Robert Åhman-Persson högst och fick bra träff med pannan. Mattias Hugosson fick kapitulera och Åhman-Perssons blott andra allsvenska mål i karriären var ett faktum, det första kom på Söderstadion 2008.
Det tredje skulle dock inte dröja lika länge...

Malmö dominerade den första halvleken - vad gäller bollinnehav. Men chansmässigt var det lite jämnare. Gefle stack upp i farliga kontringar och hade säkert gott hopp inför andra halvlek.

Där gick dock det mesta snett för hemmalaget - och tror ni att det var Robert Åhman-Persson som slog till igen.

En vänsterdoja inne i straffområdet betydde 2-0 i 59:e minuten.
-Det var en andraboll som bara dök upp i straffområdet, förklarar Åhman-Persson som gör sin tredje säsong i Malmö FF.

Blekt Gefle

Och det har börjat bra för hans lag - sju poäng på tre matcher.
-Det är visserligen två poäng sämre än starten förra säsongen. Det är lång serie, det är bra för självförtroendet med en bra start, säger Åhman-Persson.
Det roliga var inte slut för Malmö efter Åhman-Perssons två fullträffar. Bara fyra minuter efter 2-0 tryckte Daniel Andersson in trean och Gefle, med åtta man på skadelistan, var ett slaget lag även om Alexander Gerndt bjöd på en tjusig reducering med tolv minuter kvar.

Gefle uppträdde blekt och tränaren Urban Hammar var besviken efter säsongens första förlust.

-Vi gör en överraskande svag insats. Vi uppträdde med en passivitet genom hela matchen. Tittar man på statistiken kan man få intrycket av att var en jämn match men det var det ju inte fallet, kontrollen var ju faktiskt på Malmös sida hela tiden, menade Hammar.

Muntrare tongångar då i Malmö som klev upp i serieledning i och med segern.