TV: AIK avgjorde i sista sekunderna mot Mjällby

SOLNA. Tilläggstiden var "slut".
Då avgjorde AIK hemma mot Mjällby.
- Vi förtjänade det här, säger matchvinnaren Nabil Bahoui till Dplay.

Efter ett kryss mot Malmö och en seger mot Hammarby tog AIK emot Mjällby på Friends Arena under måndagen.

Den första halvleken bestod mest av svartgult bollinnehav - och Nabil Bahoui. Först testade han Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson med ett tungt långskott i de 17:e minuten och 17 minuter senare fick han ett bra skottläge inne i straffområde, varpå han avslutade tätt utanför.

Men farligast blev det i den 43:e minuten. Då drog Bahoui till från 30 meter, och fick se bollen träffa ribban. En riktig rökare.

I den andra halvleken fortsatte AIK att trycka på för ett ledningsmål. Man skapade en hel del farligheter, bland annat tvingades Carljohan Eriksson rädda två frisparkar från Sebastian Larsson. Men plötsligt stack Mjällby upp i ett anfall som var otroligt nära att resultera i ett 1-0-mål för de gulsvarta. Man hittade fram till ett inlägg som mittbacken Eric Björkander nickade i ribban i den 73:e minuten.

Sex minuter senare var sedan AIK ytterst nära att spräcka nollan. Ett inlägg letade sig fram till Henok Goitom nära mål, men forwarden stötte då bollen precis över ribban.

Matchen såg ut att sluta 0-0 men när klockan tickat förbi 92 minuter (domaren la till tid och tillät AIK slå en sista hörna på grund av ett gult kort på Moses Ogbu på tilläggstid) nickade Nabil Bahoui in 1-0 för hemmalaget.

- Det var till min son, vi tränar mycket på nick hemma. Det var på tiden, säger Bahoui till Dplay.

Bahoui menar att AIK förtjänade alla tre poängen.

- Jag tror aldrig att vi missat så tydliga målchanser, säger han.

- Vi har fem, sex hundraprocentiga målchanser. De kanske ser ut som att de har det stängt bakåt, men vi kom igenom. Vi kunde ha lett med två, tre mål i paus.

Nu har AIK tre poäng ner till kvalplatsen. Laget har också spelat en match mindre än sina konkurrenter i botten av tabellen.

- Det är viktigt. Vi vet var vi är och måste jobba oss upp en match i taget. Det är för tidigt att titta upp redan nu.

AIK:s lag: Budimir Janosevic - Mikael Lustig, Per Karlsson, Karol Mets, Eric Kahl - Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu (Stefan Silva 80), Filip Rogic - Paulos Abraham (Kolbeinn Sigthorsson 70), Henok Goitom, Nabil Bahoui

Mjällbys lag: Carljohan Eriksson - Jonathan Tamimi, Eric Björkander, Jesper Löfgren, Viktor Agardius, Kadir Hodzic - Adam Petersson, David Löfquist (Viktor Gustafson 72), Jesper Gustavsson (Besard Sabovic 46) - Jacob Bergström, Moses Ogbu