TV: AIK bröt HIF:s långa förlustfria hemmasvit - två nya mål av Elyounoussi

HELSINGBORG. Tarik Elyounoussi kliver tidigt upp som en kandidat till "Månadens spelare" i allsvenskan för maj. Norrmannen gjorde två nya mål, sitt fjärde och femte under de senaste två veckorna, när AIK vann borta mot Helsingborgs IF (1-3).
- Jag har inga skador eller skavanker och då blir det så, säger Elyounoussi till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På Helsingborgs IF:s senaste 17 hemmamatcher hade laget 14 vinster och tre oavgjorda. Skulle något lag kunna hota den förlustfria raden så var det kanske AIK, regerande mästare och med positivt läge efter derbysegern senast.

AIK och HIF har bägge haft problem att göra mål i år, men i första halvlek lyckades de. Tarik Elyounoussi styrde in 0-1 efter en hörnvariant, assisterad av unga Bilal Hussein, men det tog inte ens en minut innan HIF kvitterade efter att Max Svensson plockat upp en djupledsboll och kyligt lagt in 1-1. Varsitt mål efter 17 spelade minuter.

AIK fick in ett nytt ledningsmål precis innan halvtidsvilan. Henok Goitom fälldes, och Daniel Sundgren drog in den trots att Kalle Joelsson slängde sig åt rätt håll.

- Jag brukar vara bestämd. Jag bestämmer mig för ett hörn, och är den tillräckligt hård så sitter den. Det vet man. Kolla Zlatan. Han tar i allt vad han har och oftast så sitter de, sa Sundgren till C More i halvtid.

Andreas Granqvist var tillbaka i HIF:s lag efter att ha vilat tre matcher på grund av ljumskproblem, men han klarade bara av att spela 65 minuter innan han behövde bytas ut. Precis efter det bytet kom Elyounoussis andra mål, en styrning på ett lågt inlägg. De två målen av Elyounoussi tog upp honom till totalt sex mål, delad ledning i skytteligan tillsammans med Markus Rosenberg och Linus Hallenius. Norrmannen gjorde som bekant två mål i derbyt mot Djurgården senast.

HIF:s motdrag blev att ganska snabbt byta in David Boysen och Wanderson i ett dubbelbyte, men de fick inte in fler mål. Matchen slutade 1-3, och för första gången sedan april 2018 fick HIF-supportrarna lämna Olympia med en förlust bakom sig.