TV: AIK förlorade mot ÖSK efter sent mål – tredje poängtappet på fyra matcher för regerande mästarna

Regerande mästarna AIK har inte inlett säsongen på ett övertygande sätt. De gick för ett segermål sent mot Örebro SK, men då gjorde istället Filip Rogic sitt andra mål till 2-1 för ÖSK.
- Jag väntade på den, så det kändes skönt att få hjälpa laget till första segern, säger Rogic till C More.

Se Rogics drömmål i spelaren ovan.

Bara en förlust på de 45 senaste allsvenska matcherna, men AIK har inte alltid fått offensiven att stämma och hade varit mållös i fem av sex allsvenska halvlekar innan dagens match mot Örebro SK. Då ändrade Rikard Norling om. In i startelvan kom Henok Goitom och Stefan Silva, ut gick Chinedu Obasi och Enoch Kofi Adu.

ÖSK fick ett par farliga situationer i början av första halvlek, men annars fick AIK spelmässig utdelning för sina taktiska byten. AIK spelade bra fotboll under en lång period i halvleken och Jack Lahne, Tarik Elyounoussi, och Silva hade varsin stor möjlighet att göra mål.

Hemmalaget ÖSK ändrade dock system, från 3-5-2 till 3-4-3, och kunde stänga till för att därifrån gå till halvtid med 0-0.

Det var istället i början av andra halvlek som det skulle smälla till. Först 1-0 ÖSK via Filip Rogic efter ett inspel från högerkanten. Bara någon minut senare skapade AIK en hörna, och till slut kunde Elyounoussi få bollen och kvittera. Ytterligare några minuter senare fick Carlos Strandberg ett mål bortdömt på grund av offside, och om han var på fel sida om AIK:s backlinje så var det med en liten marginal.

AIK försökte att gå för ett segermål i slutet, i en period där det för ÖSK mer handlade om att hålla det vid 1-1.

Trots det fick ÖSK in ett sent segermål, och det var Filip Rogic som gjorde sitt andra mål med ett distansskott över Oscar Linnér. Det innebär att AIK endast har tagit fem av tolv möjliga poäng i inledningen av säsongen. För ÖSK var det första vinsten den här allsvenska säsongen.

- Jag väntade på den, så det kändes skönt att få hjälpa laget till första segern, säger ÖSK-hjälten Filip Rogic till C More.

- Jag har tränat på det där några gånger, så det var skönt att få utdelning, fortsätter han.

AIK-tränaren Rikard Norling var i sin tur besviken efteråt.

- Jag tycker att vi får till det ganska bra i det mesta med ett anfallsspel som skapar chanser åt oss och det är förhållandevis lite chanser emot oss för en bortamatch, men det räckte tyvärr inte i dag, säger han till C More.

Örebro SK: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Björkman (75') – Björnkvist, Bertilsson, Gerzic, Rogic, Wright (46') – Prodell (84'), Strandberg

Inhoppare: J.Larsson (46'), Brorsson (75'), Broberg (84')

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Mets – Sundgren, Silva (63'), Larsson, Elyounoussi, Lindkvist (80') – Goitom, Lahne (84')

Inhoppare: Salétros (63'), Rashidi (80'), Obasi (84')