Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: AIK-kaptenen om matchfixningsförsöket: "Jättejobbigt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Nils-Eric Johansson är bekymrad över matchfixningsskandalen som blossat upp. Samtidigt hyllar AIK-kaptenen stödet utifrån - bland annat från IFK Göteborg.
- Det gör att man blir varm och känner sig stolt så klart, säger han. 

- Det är jättejobbigt så klart, inga roliga saker, säger Nils-Eric Johansson.

Två dagar har gått sedan det bestämdes att matchen mellan AIK och IFK Göteborg blir framskjuten efter ett matchfixningsförsök. 

- Jag ser på det hela med sorg men också med viss stolthet över hur folk står upp för varandra och hjälper varandra, säger Johansson och tillägger:

- Vi har fått stöd, både internt och utanför AIK.

Hur gick tankarna och känslorna när ni fick beskedet?
- Det var en ilska, man blev arg. Man blev arg, frustrerad, ledsen och lite rädd. Det var ganska mycket som bubblade upp just där och då.

Vad har ni gjort?
- Det är oundvikligt att snacka mycket, men många av de här sakerna måste man faktiskt hantera själv som person. Det är inte så att man bara går hem själv och gömmer sig, man pratar om det men man får suga åt sig det man känner att man behöver som person och stöta bort det som man känner är trams, nonsens eller sådant man känner att man inte vill ha i sitt liv. Men vi har personer här som är jätteduktiga och väldigt smarta och omtänksamma som man alltid kan prata med. Man får väldigt goda ord från dem.

Hur överraskande var det att det här kom?
- Extremt överraskande. Från 0 till 100.

Johansson berättar att han har haft kontakt med IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr som uttryckt sitt stöd för AIK, tillsammans med övriga Blåvitt-spelare.

- Att få den supporten från dem känns jättebra. Det är värt att nämna att vi är konkurrenter på planen och fiender i vissa fall men när det kommer saker som är utanför då visar vi enorm medmänsklighet mot varandra och förståelse. Det gör att man blir varm och känner sig stolt så klart.

Hur påverkar den händelsen er laddning inför matchen som kommer nu på måndag?
- Vi står ju här och pratar om det. Så det påverkar ju till viss del. I alla fall livet runtomkring. Sedan är fotboll fotboll någonstans, det är en härlig punkt man kan ha att samlas runt som människor. På träningar och matcher kan man leva sig bort i den världen där och då.

Se intervjun i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-20 kl 14:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons