TV: AIK krossade Norrköping totalt - och gav MFF guldläge

AIK gav IFK Norrköping en käftsmäll i guldstriden. Hemma på Friends Arena körde Gnaget över de regerande mästarna totalt och vann med 6-0, efter två mål av superlöftet Alexander Isak.
- Det finns hopp om guld, säger Isak till Fotbollskanalen.

Efter Malmö FF:s seger mot BK Häcken under lördagen var IFK Norrköping pressat inför söndagens bortamatch mot AIK. Och det blev en tung dag för Peking, som blev överkört av toppkonkurrenten på Friends Arena. AIK vann med hela 6-0, efter två mål av 17-årige Alexander Isak och ett kalasmål av Chinedu Obasi.

AIK började matchen bäst och skapade en hel del lägen innan sitt 1-0-mål. Det kom i den 31:a minuten, när Stefan Ishizaki avancerade på offensiv planhalva, svepte förbi motståndarna och sköt in bollen i bortre hörnet via Norrköpings målvakt Michael Langer.

Därefter var det så dags för AIK:s supertalang Alexander Isak att ge sig in i målprotokollet. I den 36:e minuten tog han, med fart, emot bollen inne i straffområdet, lurade bort en försvarare och sköt i steget in 2-0 nere vid främre stolpen.

3-0-målet kom i den 57:e minuten, då Ebenezer Ofori klippte till några meter utanför straffområdet och fick se bollen slinka in längs marken vid den bortre stolpen. Om det långskottet var snyggt så hade det ändå ingenting att sätta emot Chinedu Obasis 4-0-mål. Anfallaren klacktunnlade nämligen Andreas Johansson vid straffområdeslinjen och sprang samtidigt förbi Peking-kaptenen in i straffområdet där han ensam rullade in bollen i nät.

5-0 satte sedan Alexander Isak i den 74:e minuten. Johan Blomberg hittade in med ett inlägg som 17-åringen på volley dunkade in från nära håll vid den bortre stolpen. Slutresultatet 6-0 fastställde inhopparen Eero Markkanen i den 87:e minuten. Finländaren petade in bollen vid mållinjen efter att Michael Langer inte orkat hålla ett långskott från Amin Affane.

- Det var bra toucher på båda målen. Och bra servar från Johan (Blomberg), säger Isak efter matchen.

- 6-0 är väl ganska bra, mot de som ligger tvåa i serien. Det var inte väntat, men vi är väldigt nöjda.

Vad innebär de här tre poängen för er?
- Vi måste ta tre poäng hela tiden för att ha någon chans, så tre poäng här innebär i alla fall att det fortfarande finns hopp. Vi vet att det kan gå, även om det blir väldigt svårt. Vi får i alla fall sikta på det.

I och med AIK:s seger har de svartgula sju poäng upp till ettan Malmö FF, medan Peking ligger fyra poäng efter MFF.