TV: AIK på vinnarspåret igen - gamla spelsystemet tillbaka mot AFC

SOLNA. Efter 0-3 mot IFK Göteborg behövde AIK en seger under lördagen.
Hemma på Friends Arena, inför 12 314 åskådare, vann man också med 2-1 mot AFC Eskilstuna.
- Vi gjorde 2-0 men sen slappnade vi av, säger en kritisk Anton Salétros till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

AIK:s tränare Rikard Norling gjorde en hel del förändringar i startelvan till lördagens match mot AFC Eskilstuna, efter 3-0-förlusten borta mot IFK Göteborg senast. Med ytterbacken Rasmus Lindkvist och forwarden Jack Lahne borta på grund av skada valde Norling att gå tillbaka till en trebackslinje och 3-5-2, och kasta in Panajotis Dimitriadis, Anton Salétros och Sebastian Larsson (avstängd mot Blåvitt) i laget.

Efter en halvtimmes spel tog också hemmalaget ledningen med 1-0. Nämnde Salétros ordnade en straff genom ett försök till lyftning över Gustav Jarl, vilket slutade i att Jarl tog bollen med handen. Straffen förvaltade Daniel Sundgren på bästa sätt.

Precis innan pausvilan drog sedan AFC på sig ett rött kort. Enoch Kofi Adu hittade fram till Henok Goitom med en lång djupledsboll och fri mot målvakten Ole Söderberg blev Goitom nersparkad av just Söderberg. Med en karateliknande spark träffades AIK:s lagkapten i ansiktstrakten. Den efterföljande frisparken sköt Sebastian Larsson över.

I den 50:e minuten ökade AIK på till 2-0. Anton Salétros hittade Tarik Elyounoussi med ett inlägg, vilket norrmannen nickade i nät. Men trots att matchen såg ut att vara avgjord där och då gav inte gästerna upp. Fem minuter efter det andra målet reducerade också AFC. En omställning efter en AIK-hörna ledde fram till att Adi Nalic kunde slå ett inlägg mot den främre stolpen som Samuel Nnamani dök upp först på. Helt ensam fick Nnamani nicka in 2-1 via AIK-keepern Oscar Linnér och den ena stolpen.

Kort därefter var den tidigare AIK-spelaren Denni Avdic, nu i AFC, nära att böja in 2-2 i bortre hörnet från lång håll. Men hans avslut gick tätt över ribban. I slutminuterna skapade gästerna ytterligare två farligheter, men då stod Oscar Linnér för två räddningar på avslut inifrån straffområdet.

- Den andra halvleken var inte så bra. Vi gjorde ett mål men sen kändes det som att vi slappnade av och bjöd in AFC i matchen. Vi föll väl inte ihop men vi gjorde det mycket sämre än vad vi borde göra när vi är en man mer, säger AIK:s Anton Salétros till C More.

- Det kan bli så att man omedvetet slår av tre-fyra procent och det räcker för att det ska bli så här.

AIK höll tätt och vann med 2-1. Segern innebär att laget tar klivet upp på samma antal poäng som ettan Djurgården, som dock har en match mindre spelad. Just AIK och Djurgården möts härnäst, den 12 maj. AFC Eskilstuna har bara skrapat ihop fyra poäng på sju matcher. I nästa omgång väntar jumbon Falkenberg på hemmaplan för nykomlingen.

AIK:s lag: Oscar Linnér - Panajotis Dimitriadis, Per Karlsson, Karol Mets - Daniel Sundgren, Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu, Tarik Elyounoussi (Saku Ylätupa 82), Anton Salétros (Heradi Rashidi 69) - Chinedu Obasi (Kolbeinn Sigthorsson 65), Henok Goitom

AFC:s lag: Ole Söderberg - Gustav Jarl, Jesper Björkman, Jose Leon, Kadir Hodzic - Ousmane Camara (Mihail Ivanov 45), Wilhelm Louper, Ivan Bobko (Ferid Ali 81), Samuel Nnamani (Kristijan Miljevic 69) - Denni Avdic, Adi Nalic