TV: AIK sätter press på Malmö - efter talangernas målfest

Att AIK är den främste utmanaren till Malmö FF om SM-guldet visade man tydligt mot Norrköping borta.

Med en Henok Goitom i målform vann AIK med 4—2.

För Norrköping var det sjunde raka utan seger.

- Vi är för ojämna, förklarade Norrköpings tränare Jan Andersson.

Inte sedan 4—2-segern mot Elfsborg den 20 juli har Norrköping vunnit och man har halkat ner till kvalplats i fotbollsallsvenskan.

- Jag tycker att det är taskigt att vi inte fått med oss fler poäng sett till vad vi presterat, sade Andersson till C More.

Norrköping och speciellt Alhaji Kamara inledde ändå piggt i första halvlek mot AIK. Efter en kvart tog dock gästerna, med Celso Borges tillbaka i laget, över mer och mer och Kennedy Igboananike och Henok Goitom hade varsin bra chans.

Det var också Goitom som gjorde 1—0 då han stötte in bollen efter 23 minuter.

Minuterna före pausvilan kom Norrköping tillbaka i matchen men visade återigen upp ineffektivitet framför motståndarmålet.

- Vi är unga och oerfarna och har inte den kylan som Goitom har, får han chansen så sätter han den, tyckte Andersson.

En läckerbit

Goitom visade prov på fantastisk styrka och förmåga att täcka bollen när han i 55:e minuten höll undan David Boo Wiklander och satte 2—0, hans tionde mål för säsongen.

När sedan 20-årige Sam Lundholm, i sin andra match från start, gjorde sitt första allsvenska mål i karriären var det en läckerbit. Han började med ett snyggt väggspel vid mittlinjen och satte sedan full fart in i straffområdet där han stannade upp, vände borta flera Norrköpingsspelare och därefter placerade bollen i bortre hörnet.

- Jag har varit nära fler gånger förut, sade Lundholm som har satt upp ett nytt mål för säsongen.

- Jag ska starta alla matcher som är kvar.

"Tufft läge"

Att tabelltvåan AIK har många unga duktiga spelare som dessutom har tränare Andreas Alms förtroende, visade 18-årige inhopparen Niclas Eliasson när han på en kontring blev helt frispelad och iskallt lyfte in 4—1.

För Norrköping och Jan Andersson fanns det ändå lite att glädja sig åt. För till slut fick man in bollen två gånger om bakom duktige Patrik Carlgren i AIK-målet. Först satte Edvard Skagestad 1—3 med tio minuter kvar och på tilläggstid gjorde Kamara 2—4.

- Jag tar med mig att vi kämpade hela vägen och att vi gjorde två mål sista kvarten, sade Andersson till C More.

- Men visst har vi hamnat i ett tufft läge.

Norrköping: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Skagestad, Boo Wiklander, Barrantes - Traustason, Johansson, Fransson, Nilsson Telo - Nyman, Kamara

AIK: Carlgren - Väisänen, Milosevic, Karlsson, Johansson - Lundholm, Ofori, Borges, Bahoui - Goitom, Igboananike

Publicerad 2014-08-31 kl 16:20