TV: AIK-seger i omstarten - slog klubbrekord

AIK jagar Hammarby i den allsvenska toppen.
Under lördagen slog man Trelleborg på bortaplan, efter två mål av Tarik Elyounoussi.
- Viktigt att starta andra delen av säsongen bra, säger norrmannen till C More.

Allsvenskan är igång igen för AIK, efter VM-uppehållet, och det blev bästa möjliga start på Vångavallen för Stockholmsklubben. AIK vann med 4-1 borta mot Trelleborg.

Den första halvleken slutade mållöst, trots att AIK i stora perioder lyckades skapa ett tryck på hemmalaget. De svartgulas utdelning kom dock i den andra halvleken. Först tryckte Tarik Elyounoussi in 1-0 från nära håll i den 57:e minuten, efter att Ahmed Yasin nickat ner en boll från Kristoffer Olsson till norrmannen. Sex minuter senare nickade nämnde Olsson in 2-0 för "Gnaget" i ena hörnet, från en position inne i straffområdet.

Men snabbt efter det tändes TFF-hopp om poäng. För i den 65:e minuten utnyttjade hemmalaget slarv i AIK och då kunde Deniz Hümmet frispelas och placera in en reducering bakom Oscar Linnér.

Med en kvart kvar att spela satte Elyounoussi sitt andra mål för kvällen. Forwarden sköt ett skott som TFF-keepern Marko Johansson var på men inte lyckades hålla borta från att rulla över linjen. Målet kom till efter en långboll från AIK:s mittback Robin Jansson.

- Ett magiskt uppspel, säger kommentatorn Anders Fredriksson i C Mores sändning om assisten.

Matchen slutade 4-1 till AIK, efter ett sent mål av Henok Goitom, och nu går laget om serieledaren Hammarby i den allsvenska tabellen. De svartgula har en poäng mer än Bajen, men spelat två matcher mer än sin konkurrent.

- En bra match av oss. Det är viktigt att starta den andra delen av säsongen bra, säger Tarik Elyounoussi till C More.

I och med vinsten har Rikard Norlings mannar slagit klubbrekord. AIK har nämligen spelat 25 raka allsvenska matcher utan att förlora. Det tidigare rekordet låg alltså på 24 matcher och det mäktade man med mellan oktober 1930 och oktober 1931.

Trelleborg: Johansson - Hörberg, Nielsen, Hadzikadunic, Blomqvist, Tideman - Olsson, Nilsson, Brannefalk - Brorsson - Hümmet.

AIK: Linnér - Milosevic, Karlsson, Jansson - Hauksson, Olsson, Adu, Yasin, Sundgren - Goitom, Elyounoussi.