TV: AIK spelade oavgjort mot New York City efter Sundgrens straffmål

Major League Soccer

AIK ställdes mot starkt motstånd i form av MLS-laget New York City FC.
De regerande svenska mästarna skapade fler chanser än motståndarna, men fick nöja sig med kryss, 1-1.

AIK spelade sin tredje träningsmatch för året när man ställdes mot MLS-motstånd i form av New York City FC i Dubai.

De regerande allsvenska mästarna inledde starkast och skapade två klara målchanser direkt i matchinledningen, där Tarik Elyounoussi fick bägge.

Först blev anfallaren fin framspelad av sin anfallskollega Henok Goitom, som lyfte in en boll i straffområdet till en fri Elyounoussi. Norrmannen drog till på volley direkt från nära håll, men sköt rakt på Sean Johnson i motståndarnas mål.

Ett par minuter senare fick Sebastian Larsson fram bollen till Elyounoussi som blev fri med Johnson från 25 meter. Anfallaren försökte sig på en chipp, men den blev för lös och målvakten fick en hand på bollen och styrde ut den till hörna.

New York tog sig in i matchen mer efter hand där Jonathan Lewis hade ett farligt skott som Oscar Linnér fick sträcka ut hela kroppen för att nå långt nere vid ena stolpen.

I andra halvleken kom målen med tätt mellanrum. Först tog amerikanerna ledningen genom Alexandru Mitrita. Rumänen väggspelade med Joe Scally och tog sig in i straffområdet, där han avslutade högt bakom Oscar Linnér i målet.

Men AIK replikerade snabbt, där Saku Ylätupa snodde bollen av en försvarare och tog sig in i straffområdet. Finländaren blev fälld bakifrån och domaren pekade på straffpunkten och Daniel Sundgren gjorde inga misstag från 11 meter och kvitterade kyligt bakom nyligen inbytta Luis Barrazaa i New Yorks mål.

Resten av halvleken präglades av de många bytena som bägge lagen gjorde och inget av lagen skapade några större målchanser under resten av matchen som slutade 1-1.

AIK: Linnér - Granli, Karlsson, Jansson - Sundgren, Larsson, Kofi Adu, Ylätupa, Lindkvist - Goitom, Elyounoussi

New York: Johnson - Tinnerholm, Chanot, Mataritta, Sweat - Ring, Morales, Pablo Torres - Castellanos, Lewis, Mitrita

Publicerad 2019-02-08 kl 15:50