TV: AIK tillbaka på vinnarspåret - Obasi hjälte mot Kalmar

Efter två matcher utan seger kunde AIK i dag hitta tillbaka till vinnarspåret.
Chinedu Obasi blev stor hjälte med sitt mål mot Kalmar FF.
- Vi fick springa några kilometer för att ta tre poäng, säger Daniel Sundgren till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK slog Hammarby i den sista matchen innan juniuppehållet för allsvenskan, men i de två första matcherna efter uppehållet mot IFK Norrköping och Malmö FF har det blivit förlust respektive kryss.

I dag ställdes man mot ett Kalmar som efter uppehållet spelat en match, där det blev förlust mot Djurgården på bortaplan.

I AIK valde tränare Rikard Norling att rotera ordentligt i elvan, då bland annat Kolbeinn Sigthorsson gick in från start i anfallet och skytteligatopparen Tarik Elyounoussi började på bänken.

Båda lagen hade några halvchanser att ta ledningen i den första halvleken, men i paus stod det 0-0. Den hetaste chansen stod KFF för då Rasmus Elm nickade i ribban.

Den första halvleken fick också en stor mängd stopptidsminuter, dels på grund av skador på Kalmar-spelarna Nils Fröling och Piotr Johansson, där Johansson tvingades lämna matchen på bår, men också efter att spelet stoppats efter att rökpjäser tänts på AIK-supportrarnas sektion och att brandlarmet gick.

Båda lagen hade chanser att ta ledningen i inledningen av den andra halvleken, och det var gästerna som skulle spräcka nollan. Chinedu Obasi höll sig framme i straffområdet i den 56:e minuten och knoppade in 1-0 på huvudet, hans andra mål i allsvenskan för säsongen.

I den andra halvleken drabbades även AIK av ett skadeavbräck, då Per Karlsson tvingades bryta och haltade av planen i minut 53. In kom i stället Panajotis Dimitriadis.

Kalmar jagade en kvittering, men fick se Romario visas ut efter en kapning på Obasi med tio minuter kvar, vilket innebar andra gula kortet.

AIK hade chanser att göra ytterligare mål, men matchen slutade 1-0 till gästerna inför drygt 7000 åskådare på Guldfågeln Arena.

- Vi fick springa några kilometer för att ta tre poäng. Det var mycket spring i dag och mycket avbrott i första halvlek som gjorde att man kom ur rytm. Men det var nog också lite tur för oss, för vi hade dåligt momentum då. Vi fick en chans att starta om matchen då, säger Daniel Sundgren till C More efter matchen.

Segern gör att AIK går upp på andra plats i allsvenskan, om än med två matcher mer spelade än trean Djurgården. Malmö FF toppar tabellen tre poäng före AIK och med en match mindre spelad. I nästa omgång ställs AIK mot Elfsborg på Friends Arena, men dessförinnan ska man resa till Armenien för att möta Ararat i Champions League-kvalets första runda.

För Kalmar var detta sjätte raka matchen utan seger i allsvenskan. Man ligger just nu på tolfte plats i en haltande allsvenska.

Kalmar FF: Hägg Johansson - Nouri, V Elm, Aliti - Johansson, R Elm, Romario, Rafinha, Agardius - Maxwell, Fröling.

AIK: Linnér - Granli, Karlsson, Mets - Sundgren, Adu, Larsson, Hussein, Salétros - Obasi, Sigthorsson.