TV: AIK tog tung seger mot Örebro - Goitom matchvinnare med dubbla mål

SOLNA. Efter poängtappet mot Elfsborg förra helgen var AIK piskat att segra mot Örebro.
Det var precis det som skedde, efter att Henok Goitom gjort bägge målen i andra halvlek.
- Vi vet om att det är tre matcher kvar nu och att vi behöver ta nio poäng, säger Goitom till C More.

AIK kom från ett poängtapp i Borås mot Elfsborg när de tog emot ett Örebro som förlorat mot Hammarby tungt med 5-1 i måndags. För AIK innebar det tappad mark i toppstriden, mark som de till viss del återtog med hjälp av dagens seger mot Örebro med 2-0 framför 12 427 åskådare.

Matchen inleddes i ett rasande tempo. Kolbeinn Sightorsson kom till i ett bra läge efter ett fåtal sekunden, men hann inte skjuta innan han blev tacklad av en ÖSK-försvarare. Sedan hade Anton Saletros ett avslut från snäv vinkel innan Örebro fick ett friläge efter slarv av Panajotis Dimitriadis. Men Jake Larsson sköt utanför och istället kunde matchbilden sätta sig efter en stund.

AIK tog då över och skapade tryck mot Örebromålet. Robert Lundström fick två chanser i straffområdet, men sköt ett skott högt över och fick se det andra räddas av Oscar Jansson. Det andra läget kom efter att Jansson hade sträckt ut och räddad fint när Anton Saletros testat avslut från distans.

Den andra halvleken inleddes med att Örebro hade en nick tätt utanför på en hörna genom Martin Lorentzson, men när målet kom var det i ÖSK:s bur. Ett precist inlägg från Sebastian Larsson nådde Henok Goitom framför mål och anfallaren satte pannan till. 1-0 via stolproten och det viktiga ledningsmålet var ett faktum.

Efter målet var det mest AIK som hade målchanser. Tarik Elyounoussi rann igenom en gång och hade en chipp som tog i överkanten av ribban och en stund senare slog han ett lågt inlägg som Larsson nickade en bit utanför.

Örebros bästa kvitteringschans kom med mindre än tio minuter kvar, när ett inlägg nådde Jake Larsson på den främre stolpen. Han försökt vinkla in bollen mot Oscar Linnér, men fick se den gå ett par meter utanför stolpen.

Den chansen skapade ett par minuter av böljande spel, men på slutet sänkte AIK tempot när de lyfte in både Karol Mets och Daniel Granli, något som lugnade ner spelet. Dessutom kunde även Goitom definitivt avgöra tillställningen med ett snyggt volleymål i den 95:e matchminuten. De tre poängen gör att de nu har lika många poäng som Malmö, samt att de är tre poäng efter serieledande Djurgården men har samtidigt en match mer spelad än bägge de lagen.

- Vi skapade lite fler chanser i jämförelse med de fyra, fem senaste matcherna. Jag tycker att spelet var lite bättre och vi fick lite mer tryck mot motståndaren i jämförelse med de senaste matcherna. Vi kanske hade kunnat göra något mål i första halvlek för att få lite ro, säger Goitom till C More.

- Jag tycker inte att jag var så delaktig i spelet. Det är väl kanske det man kan sätta på minus, men med två mål får man vara lite nöjd, fortsätter han.