TV: AIK upp i tabelltopp efter fjärde raka segern - Goitom målskytt på nytt

AIK fortsätter att gå starkt i allsvenskan.
I dag besegrade man Sirius borta på Studenternas där en pånyttfödd Henok Goitom blev målskytt på nytt - och gick därmed upp i tabelltopp.
- Vi kom ut som ett annat lag direkt i andra halvlek, säger Goitom till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK är just nu inne i kvalspel till Champions League parallellt med spel i allsvenskan, och till dagens möte med Sirius i Uppsala roterade man laget en hel del. Tarik Elyounoussi fanns inte ens med i truppen, och Sebastian Larsson och Henok Goitom fick båda starta matchen på bänken. Dessutom gick Felix Michel, nyförvärvet från AFC Eskilstuna, direkt in i startelvan då han tog en plats på tremannamittfältet.

Matchens första heta chans kom i den 18:e minuten, när Sam Lundholm hittade in i straffområdet och spelade en boll i sidled som Philip Haglund så när kunde stöta in i öppet mål.

AIK:s första heta målchans kom i upptakten av den andra halvleken, när Lukas Jonsson bjöd Kolbeinn Sigthorsson på ett friläge efter en felträff, men Sirius-målvakten räddade upp sitt misstag och 0-0 stod sig.

I den 54:e minuten skulle AIK ta ledningen. Ett inlägg från vänster hittade Chinedu Obasis panna, och nigerianen tryckte in 1-0.

Drygt tio minuter senare skulle AIK öka ledningen till 2-0, då inbytte Henok Goitom nickade in bollen från nära håll från vad som kan ha varit en offside-position.

- Det ser misstänkt ut. Han blir väldigt, väldigt fri där, Goitom, säger C Mores kommentator Mats Lilja i sändningen.

Målet var Goitoms femte på de fem senaste matcherna efter en tidigare måltorka i seriespelet.

Sirius bästa reduceringschans kom genom en nick av Philip Haglund i den 70:e minuten, men Oscar Linnér i AIK:s mål stod för en kanonräddning. 2-0-resultatet stod sig matchen ut och gör att AIK går upp i topp i den allsvenska tabellen på 37 poäng. Man har dock en match mer spelad än tvåan Malmö FF, som ligger på 36 poäng, och två matcher mer spelade än trean Djurgården, som nu har 32 poäng.

Segern var AIK:s fjärde raka i allsvenskan, och man har dessutom hållit nollan i de fem senaste matcherna. Henok Goitom var efter matchen nöjd med att vara i målprotokollet på nytt.

- Det börjar rulla på nu, säger han till C More.

AIK-kaptenen menar att laget ryckte upp sig i den andra halvleken.

- Det var en lite jobbig första halvlek, vi visste inte riktigt hur vi skulle hitta de rätta ytorna. Men vi pratade om det i halvtid och kom ut som ett annat lag direkt, säger han.

I nästa allsvenska match ställs AIK mot AFC Eskilstuna borta på Tunavallen, men dessförinnan ska man på onsdag spela returmötet med Maribor i Champions League-kvalet hemma på Friends Arena. Där kommer man från en 1-2-förlust i det första mötet i Slovenien.

Sirius ligger i och med förlusten kvar på nionde plats och 18 poäng i allsvenskan efter 17 spelade omgångar. I nästa omgång möter man Häcken på bortaplan.

Sirius: Jonsson - Larson, Björkström, Ceesay - Lundholm, Andersson, Haglund, Busch Thor, Björnström - Offia, Lindberg.

AIK: Linnér - Dimitriadis, Karlsson, Mets - Lundström, Hussein, Adu, Michel, Lindkvist - Obasi, Sigthorsson.