TV: AIK vann mot Molde - Stamatopoulos hjälte

AIK tog "tre" poäng mot Molde i Dubai under fredagen. De svartgula vann straffläggningen, efter att det stod 1-1 vid full tid.

AIK fick en tung start på matchen. Mittfältaren Ebenezer Ofori tvingades byta efter att ha skadat sig.

Men i den 37:e minuten nickade den norske anfallaren Fredrik Brustad in 1-0 mot Molde. Brustad nådde högst på en frispark och skarvade in ledningsmålet i det bortre hörnet.

I paus stod det 1-0 till AIK. Då byttes Ahmed Yasin och Marko Nikolic ut - och in kom nyförvärven Amin Affane och Eero Markkanen.

I den 77:e minuten gjorde Mohamed Elyounossi 1-1 för Molde. Han tog hand om en retur som AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos släppte efter ett lågt inlägg.

Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Väl där drog AIK det längsta strået. Amin Affane chippade in den avgörande straffen. Straffläggningen slutade 4-2 och hjälte för AIK blev målvakten Kenny Stamatopoulos som räddade två straffar.

Se ett sammandrag från matchen i spelaren ovan.

AIK:s startelva: Kyriakos Stamatopoulos - Daniel Sundgren, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Ahmed Yasin, Ebenezer Ofori, Anton Salétros, Niclas Eliasson - Fredrik Brustad, Marko Nikolic

Moldes startelva: Andreas Linde - Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Knut Rindaröy - Thompson Ekpe, Amidou Diop, Agnaldo Moraes - Thomas Amang, Sander Svendsen, Mushaga Bakenga

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-05 kl 19:01

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.