TV: AIK:s derbyrevansch - säker seger mot Djurgården: "Viktigt som fan"

STOCKHOLM. Efter förlusten mot Djurgården nyligen tog AIK revansch under söndagen.
Hemma på Friends Arena blev det seger med 2-0 för de svartgula.
- Viktigt som fan, säger målskytten Tarik Elyounoussi till C More.

Inför 30 552 åskådare på Friends Arena tog AIK under söndagen emot Djurgården i omgång tre av allsvenskan. Senast lagen möttes, i cupsemifinalen i mars, bröt Djurgården sin dystra derbysvit och vann med 2-0. Men den här gången blev det förlust för Özcan Melkemichels mannar.

Redan i den 15:e minuten satte AIK 1-0, kort efter att Djurgårdens nyckelspelare Kerim Mrabti tvingats lämna planen på grund av en befarad lårskada. Rasmus Lindkvist placerade in bollen i nät med sin högerfot, efter att bollen gått hela vägen från Robert Lundström på högerkanten via Tarik Elyounoussi och Henok Goitom till just Lindkvist.

Den första halvleken bestod annars av mycket kamp och domaren Jonas Eriksson delade ut fyra gula kort. Precis innan pausvilan var Henok Goitom nära att peta in 2-0 från nära håll, men hans avslut gick tätt utanför. 2-0 till AIK skulle dock komma, och det tidigt in i den andra halvleken. Redan 18 sekunder efter att domaren blåst igång efter paus satte Tarik Elyounoussi bollen i nät.

Djurgårdens mittback Jonas Olsson nickade en långboll rakt på Elyounoussi, som efter ett väggspel med Henok Goitom kunde rulla in 2-0.

- Ett jättemisstag av Jonas Olsson. Men Djurgården hade en helt samlad backlinje och skulle ha kunnat rett ut det där ändå, sa C Mores expertkommentator Jon Persson efter målet.

I den 83:e minuten var Rasmus Lindkvist ytterst nära att göra 3-0 för AIK, men hans volleyskott tog i stolpen och ut. AIK vann matchen med 2-0 och de svartgula står nu på sju poäng efter tre omgångar i allsvenskan. Djurgården har fyra poäng.

- Det känns skönt. Det var viktigt som fan att vinna det här, säger AIK:s målskytt Tarik Elyounoussi till C More.

- Vi styrde hela matchen och gjorde en bra taktisk match. Vi satte ett tidigt mål i första halvleken och fick med oss publiken. I andra halvlek gjorde vi också ett tidigt mål och sen var det bara att styra matchen.

På tilläggstid i den andra halvleken blev Djurgårdens debuterande nyförvärv, forwarden Jowra Movsisian, utvisad efter att ha tryckt sin skalle mot Daniel Sundgrens.

AIK:s lag: Oscar Linnér - Daniel Sundgren, Per Karlsson, Alexander Milosevic - Robert Lundström, Kristoffer Olsson, Enock Kofi Adu, Nabil Bahoui (Anton Salétros 72), Rasmus Lindkvist - Tarik Elyounoussi (Denni Avdic 86), Henok Goitom.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson - Haris Radetinac (Jowra Movsisian 76), Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström, Dzenis Kozica (Jonathan Ring 71) - Tino Kadewere, Kerim Mrabti (Aliou Badji 14).