Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
9v

TV: AIK:s försprång har krympt: "Man hade väl det på känn"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Med fem omgångar kvar av allsvenskan hade AIK åtta poäng att gå på.
Avståndet inför den sista omgången är nu bara två poäng ned till IFK Norrköping.
- Det är prestationspsykologi, helt klart, säger Rikard Norling till TV4.

AIK har gjort en stark säsong och bara förlorat en match i allsvenskan. Men på slutet har Solnaklubben tappat en del poäng. Senast mot Sundsvall hade laget chansen att säkra guldet - men då blev kryss. Mot Östersund vann man visserligen med 2-1, men innan dess kryssade AIK mot Malmö, Djurgården och Örebro. 

De resultaten har lett till att den allsvenska guldstriden fortfarande lever. IFK Norrköping har närmat sig serieledaren och AIK:s försprång på åtta poäng efter 25 omgångar har blivit två poäng när nu den sista allsvenska matchen för säsongen äger rum. Men trots att marginalen för AIK har krympt så vidhåller klubben fortfarande att man har ett bra utgångsläge.

- Vi har fortfarande en bra sits - två poäng tillgodo och bra målskillnad. Hade vi fått frågan inför säsongen om vi skulle ta det här (läget) så tror jag ingen hade tvekat, säger Alexander Milosevic till TV4.

Tarik Elyounoussi var i ett liknande läge med Olympiakos säsongen 2016-2017. Men han menar att det är en del som skiljer från situationen med den grekiska klubben jämfört med den han befinner sig i med AIK.

- I Grekland förlorade vi matcher och det blev panik på slutet. Men här tycker jag att vi spelat bra. Vi har knappt förlorat en match. Det är bara att vi fått lite betalt för de matcherna vi har spelat. Senast mot Sundsvall hemma tycker jag att vi trycker på och kör över dem, men vi får inte in bollen i målet. Det här bara en mental grej liksom. Jag försöker bara lugna de andra i laget och säga att ”det här kommer att bli bra”, säger Tarik Elyounoussi.

Tränaren Rikard Norling tycker inte det är tal om någon större stress, men han tycker det är ett intressant läge med tanke på andra bakomliggande faktorer.

- Nej, men det är ändå någonting som ändå ska hanteras. Det är prestationspsykologi, helt klart. Jag tycker det är vansinnigt spännande ur det perspektivet och det kommer jag att bära med mig resten av min karriär. Visst ska de hanteras, det är ingenting att sticka under stolen med. Men samtidigt hade man väl det på känn efter att vi hade en period där vi mötte lag som låg längre ned och då drog vi iväg. Det är bara konstatera läget och det är ju trots allt så att vi har två poängs försprång och vi har en match kvar, det ska man inte glömma bort, svarar han på frågan om det infunnit sig någon stress.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Du ser söndagens möte mellan Kalmar och AIK på Sportkanalen och via cmore.se. Avspark 15:00.

Publicerad 2018-11-10 kl 09:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons