TV: AIK:s missräkning - tappade poäng i premiären mot Giffarna

Drömstarten på allsvenskan 2016 uteblev för AIK. De svartgula spelade 1-1 mot Gif Sundsvall på Friends Arena under söndagen.

Inför 23 480 åskådare på Friends Arena inledde AIK och Gif Sundsvall sin allsvenska säsong genom att spela oavgjort - 1-1.

I den första halvleken var det Gif Sundsvall som såg hetast ut och man tog också ledningen i den 42:a minuten. Bortalaget utnyttjade att AIK var passivt i sitt försvarsspel och bollen hamnade till slut hos Runar Mar Sigurjonsson som placerade in 1-0 i ena hörnet.

Men bara någon minut senare svarade AIK. Ett inlägg från Nils-Eric Johansson nickades in i mål av Fredrik Brustad. Sundsvalls målvakt Tommy Naurin hann inte fram till Brustad, som lobbade över Naurin och in i nät.

Till den andra halvleken bytte AIK:s tränare Andreas Alm in anfallslånet från CSKA Moskva, Carlos Strandberg, och de svartgula fick fart på sitt spel. AIK skapade en del farligheter, men utan att lyckas näta. Närmast att göra mål var just Strandberg, vars två nickar från nära håll räddades till hörna respektive plockades in av Tommy Naurin.

Det oavgjorda resultatet motsvarade inte AIK-fansens förväntningar och när slutsignalen ljöd buades Andreas Alms mannar ut av vissa delar av hemmapubliken.