Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: AIK:s presskonferens: Verksamhet för spelarna och familjerna för att bearbeta sorgen

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK:s allsvenske målvakt Ivan Turina avled i natt, 32 år gammal, efter att hans hjärta stannat. Med anledning av den tragiska händelsen har AIK haft presskonferens.

-Jag fick information i morse av tränaren Andreas Alm att Ivan hade svårt att andas. Vi slängde oss i bilen och när vi kom till lägenheten fanns det redan ambulanspersonal på plats, sade AIK:s läkare Karol Zyto på AIK:s extrainsatta presskonferens till följd av Ivan Turinas död.

-Vi gick in och då var Ivan redan död. Han låg i sängen, utan några tecken på annat än att han dött i sängen. Det finns ett medicinskt uttryck som heter "mors subita", plötslig död, och det är det som han har råkat ut för.

-Ivan har inte haft några symtom på sjukdom. När Ivan kom till AIK berättade han för oss att han sedan tidigare haft ett helt ofarligt fel på en av klaffarna till hjärtat. När han kom hit beordrade vi och genomförde alla hjärtundersökningar som man gör. Vi ansåg att han var fullt kapabel att träna och spela. Han har aldrig klagat över någonting, han har aldrig haft ont.

-Vi hittade inget som kunde leda till det tragiska som har skett. Till saken hör också att hans pappa vid 50 års ålder haft en hjärtattack. Han har kanske haft en något större risk än någon annan, men vi vet inte alls varför han har dött. Det kanske inte ens är hjärtat.

 Sportchefen Björn Wesström berättade på presskonferensen att klubben kallat in extern expertis på sorgearbete som kommer att finnas på plats vid träningsanläggningen vid Karlberg.
-Här kommer vi också att ha en öppen verksamhet för spelarna och familjerna för att bearbeta sorgen, sade han.
Träningsplanen har inte förändrats för de kommande dagarna och Wesström säger att han räknar med att det blir träning som planerat under fredagen.
-Vi tar det timme för timme och försöker att vara kloka i värderingarna som vi grundar planeringen på.

Publicerad 2013-05-02 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons