POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

TV: Alm imponerad av Wålemark: ”Gör en jättefin första halvlek”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Alm i spelaren ovan.

Häcken spelade sin andra match i Atlantic cup.
Det blev förlust mot Århus, men Andreas Alm blev imponerad av flera spelare i laget.
- Jag tycker Patrik Wålemark gör en jättefin första halvlek, säger Häckentränaren till Fotbollskanalen.

Häcken fick en tyngre eftermiddag när lagets ställdes mot Århus under tisdagseftermiddagen. Hisingslaget hamnade tidigt i underläge och i mitten av den första halvleken stod det 2-0 till danskarna. Inga ytterligare mål gjordes under matchen och Häcken inkasserade sin andra förlust i Atlantic cup efter 2-1-förlusten mot Vålegrenen senast.

- De var klart bättre än oss totalt sett. De har fler målchanser och gör två stycken jättefina inläggsmål, säger tränaren Andreas Alm till Fotbollskanalen.

Däremot var tränaren imponerad av flera unga spelare som fick chansen från start i Häcken. Främst lyfter han fram Patrik Wålemark, en 18-årig ytter som Häcken förra hösten värvade från spel i division 2 och Qviding.

- Jag tycker Patrik Wålemark gör en jättefin första halvlek. Jag tycker att Ali Youssef, när han kommer till, visar hur snabb och svår han är att komma åt. Det är de två av de yngre som jag tycker är bäst. Sedan var Imam (Jagne) bättre när han spelade tia i dag. Han hade tufft att nå Faltsetas nivå i första halvlek, men när han spelar tia så tycker jag att han kommer till sin rätt av de unga, säger Alm.

Du pratade väldigt varmt om honom förra matchen. Han har mycket i sig för att bara vara 16 år gammal?
- Ja, jag tycker att han var bättre i dag med bollen än när han är utan boll. Han har lite positionsspel och i uppspelsfasen satte de lite tryck på oss och varken Imam eller Alex fick komma åt i de ytorna vi ville ha. Så de hade det ganska tufft. Men det var nog hans första seniormatch mot internationellt motstånd. Så det är nyttigt och förmodligen inte hans sista.

Förlusten innebär att Häcken står utan poäng efter två matcher i Atlantic cup. Nu återstår en placeringsmatch som spelas på fredag, men vilket motståndet blir är inte klart än. Klart är att Häcken gärna undviker att spela mot familjärt motstånd i form av IFK Norrköping.

- Jag frågade arrangören hur de tänker att göra. Finalisterna i gruppen går till final. I övrigt blir det lite hur som helst, man kanske kan få önska motstånd. Är det de som är sist i gruppen är det Norrköping (vi ska möta), men de ska vi ändå möta så många gånger, säger Alm.

Se intervjun med Alm i spelaren högst upp.

Publicerad 2020-02-04 kl 21:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå