Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Alvbåges hån mot Thern: "För mycket bearnaisesås"

Nästa

Avbryt
Försök igen

John Alvbåge fick pris som Årets röst av fotbollskanalen.se. Han levde genast upp till utmärkelsen – med en verbal attack på Jonas Thern.

- En gammal landslagskapten som äter för mycket bearnaisesås, säger Alvbåge.

Orsaken till Blåvittmålvaktens personangrepp har sin upprinnelse i den debatt som Thern initierade tidigare under säsongen, när han anklagade IFK Göteborg för att spela "Brottarfotboll". Redan då svarade John Alvbåge genom att ironiskt utnämna Malmö FF till "Sveriges Barcelona" och "världens bästa lag".

Men han verkar fortfarande inte ha släppt munhuggandet helt. På CMores årliga fotbollsgala prisades årets bästa spelare på olika positioner i allsvenskan och det fanns även hedersutmärkelser att hämta. En av dessa – Årets allsvenska röst - fick Alvbåge, och det var fotbollskanalen.se som stod som avsändare.

"Inte bara en tung röst i cyberspace som innehar mod, kraft och humor utan en röst som skapar välbehövlig debatt i en värld där bollen mest är rund och folk tar en match i taget. Visade dessutom stort civilkurage under oroligheterna vid cupfinalen", löd den motivering som fotbollskanalens krönikör Olof Lundh läste upp.

När Alvbåge tagit emot sin pokal riktade han omedelbart en känga mot Jonas Thern och den ton denne slog an i våras.

– Redan före allsvenskans premiär, när vi slog ut Helsingborg i cupen, var det någon amerikansk mittfältare (Alejandro Bedoya) som klagade på vår spelstil. Sedan blev det en hetsjakt där någon gammal landslagskapten (Jonas Thern), som kanske äter lite för mycket bearnaisesås i dag, lade sig i, sade Alvbåge.

– Då var det många andra som hakade på brottarfotbollssnacket. Och kulmen kom väl när Malmö började prata om det där också. Men tyvärr räckte inte vårt spel till mer än en tredjeplats, så nu står man här med svansen mellan benen.

Publicerad 2013-11-09 kl 10:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons