Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Amadeus Sögaard om att träffa Guidetti - och när Carola hejar på med megafon

Nästa

Avbryt
Försök igen

På söndag inleds TV4:s storsatsning Fotbollsfabriken. Redan nu får du möta en av de hängivna talangerna – 15-årige Amadeus Sögaard.

- Mitt mål är att bli bäst i världen, säger han till TV4.

Klockan 19.30 varje söndag sänder TV4 Sport Fotbollsfabriken, programmet där Brommapojkarnas bästa P15-lag förhoppningsvis ska förfinas till klasspelare och landslagsmän. Genom historien har just den ålderskategorin blivit något av en vattendelare, och de spelare som lyckas inom Stockholmsklubben på den nivån brukar statistiskt sett ha en stor chans att nå proffslivet inom fotbollen.

Exempel saknas knappast. Såväl John Guidetti som Albin Ekdal, Bojan Djordjic, Daniel Majstorovic och Kristoffer Nordfeldt – för att nämna några – har skolats inom BP.

Inför morgondagens premiärsändning bjöd TV4:s Sportcentralen in en av de mest lovande ungdomarna ur laget. Nämligen mittbacken Amadeus Sögaard, som bland annat berättar att han tränar uppemot 20 timmar per vecka för att nå sitt mål – att bli bäst i världen.

- Det blir väl tolv eller 14 pass ungefär, och man behöver alla element för att nå världstoppen. Ibland kan det handla om att köra en halvtimme på balansplattan innan man går och lägger sig och ibland är det en timmes stenhårt fyspass, säger Amadeus Sögaard.

I söndagens avsnitt finns en scen där försvararen reser till Manchester för att träffa förebilden John Guidetti, som ju tillhör den engelska storklubben.

- Det var sjukt coolt. Jag ville verkligen passa på att lyssna och ta in det han hade att säga. Att träffa honom kändes grymt och man blir ju imponerad av någon som tagit sig till City, till världstoppen, men som ändå inte nöjer sig, säger Sögaard.

På hemmaplan får han stöd av föräldrarna Runar och Carola, som ju redan är kända för den breda allmänheten i Sverige. Enligt Amadeus har båda varit bra hjälp för honom vid sidan av planen – men på lite olika sätt.

- Farsan är väl lite så att han står där och ger lite tips. "Tänk på det och det", "gå högre upp i banan" och sådana saker.

- Morsan har varit lite annorlunda. När jag var liten samlade hon alla mammorna och körde cheerleading med megafon. Det var roligt då, men nu när man är äldre hade det kanske inte varit lika uppskattat....

Publicerad 2013-11-30 kl 16:07
Annons
Annons
Annons