TV: Anders Linderoth-effekten direkt

Mjällby tar emot IFK Göteborg på Strandvallen.

Bottenlaget Mjällby knäckte Göteborg med 3—0 (1—0), i jakten på nytt allsvenskt kontrakt med Anders Linderoth vid rodret.

Den exallsvenske tränaren, spelaren och landslagsmannen.

Tränarbytet gav effekt.

Anders Linderoth kunde vandra de 400 meterna hem till sitt hus i Hällevik och njuta. I comebacken efter 24 år som Mjällbytränare har han Patrik "Bagaren" Rosengren som assistent i uppgiften att rädda Mjällby kvar i allsvenskan.

Det började med ett tidigt ledningsmål.

Också mer kom efter pausen.

När Robin Strömberg satte en lång tå till Danny Erviks vältajmade inlägg ökade Mjällby till 2—0. En perfekt start på andra halvlek som rullat på i bara sex minuter. Göteborgs försvar rullades upp, ett par nätta tillslag gav Andreas Blomqvist bollen och han drog in 3—0 i bortre hörnet.

Spiken i kistan med knappa halvtimmen kvar.

Strax före brände Lasse Vibe ett friläge och hoppet för Göteborg. Det var fest när Mjällbys måltorka spräcktes med tre mål för första gången i år.

Söndagen började bra och slutade bra på Strandvallen inför nästan 6 000 säsongsrekord. Blåvitt drar folk och har sin stora klack. Men efter bara elva minuter stod det 1—0 sedan liraren Blomqvist knorrat en hörna som Göteborgs målvakt tappade och May Mahlangu förgäves rensade upp i nättaket.