Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Andra raka för Sundsvall - som tog historisk seger

Nästa

Avbryt
Försök igen

Aldrig någonsin, på någon serienivå, har GIF Sundsvall vunnit i Kalmar mot Kalmar FF. Inte förrän måndagen den 10 augusti. Sundsvall vann med 2-0.

Kalmar och har varit riktigt starka på hemmaplan den här säsongen och kom från en seger mot Helsingborg. Sundsvall kom från sin första seger på hemmaplan, 3-0 mot Hammarby. Formkurvan har pekat svagt upp för båda lagen. Och hemmalaget hade traditions makt i ryggen, på fem matcher i Kalmar mellan 2002 och 2012, har laget tre segrar och två oavgjorda. 

Men den här dagen skulle bli historisk för Sundsvall. Trots att Kalmar hade mycket boll och skapade chanser, främst genom sina nickstarka spelare. Marcus Antonsson hade bland annat en 100 procentig chans som han nickade tätt över.

Sellin fixade första
Men gästerna hade sina omställningar och där var de riktigt vassa. I en av dem slog Dennis Olsson ett inlägg mot bortre straffområdet, där dök Robin Sellin upp och med en vänstervolley satte han 0-1. 

Kalmar hade stora problem att komma till de där heta chanserna som kan omsättas i mål. Det var mycket fladdrande inlägg och instick som fastnade på två mycket bra spelande mittbackar i form av unga Joakim Nilsson och Jon Fjoluson. 

I andra halvlek inledde Kalmar en mycket tempofattig jakt på en kvittering. Passningar i sidled i lågt tempo har aldrig varit något bra recept på framgång, det var det inte den här kvällen heller. Rasmus Elm byttes in, med hjälpte föga. I stället kunde en annan inhoppare, Simon Helg, ta tillvara på ett virrigt Kalmarförsvar och sätta 2-0 för sitt Sundsvall.

Blödande Elm utbytt
Kalmars olyckor kom i par, strax innan hade en ymnigt blödande och synligt snurrig David Elm tagits av planen efter att ha nickat ihop med Fjoluson. 

Sundsvall kunde enkelt bevaka sin ledning under slutet av matchen och bärga den där historiska segern.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-10 kl 21:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons