TV: Andra raka segern för MFF - Rieks hjälte borta mot Sirius

UPPSALA. Malmö FF lyfter i den allsvenska tabellen.
Sören Rieks gjorde matchens enda mål när MFF under lördagen slog Sirius på bortaplan.
- Vi skulle ha vunnit med fler mål, säger dansken till C More.

Se Rieks segermål i spelaren ovan.

Ett något pressat Malmö FF, som dock tog sin första serieseger för året mot Östersund senast, gästade IK Sirius under lördagen.

Hemmalaget var nära att ta ledningen redan efter tre minuters spel. Ian Sirelius nickade bollen i ribban efter en hörna, och Sirius tryckte tidigt på för ett 1-0-mål. Men det kom aldrig. En bit in i halvleken började MFF skapa farligheter och med bara minuter kvar till pausvilan var gästerna två gånger om väldigt nära en nätkänning. I den 40:e minuten fick forwarden Marcus Antonsson ett bra läge inne i straffområdet, men sköt över. Tre minuter senare nickade lagkaptenen Markus Rosenberg tätt över när Sirius-keepern Lukas Jonsson misslyckades med en utboxning och lämnade målet helt öppet.

1-0 till Malmö kom istället tidigt in i den andra halvleken. Redan i den 46:e minuten placerade Sören Rieks in bollen i bortre hörnet efter att en misslyckad rensning från Jesper Arvidsson landat hos dansken. Arvidsson försökte stoppa ett Rosenberg-inlägg från att hamna hos Antonsson.

- Jag fick en jättebra träff. Jag kände direkt att den skulle gå in, säger Rieks till C More.

Matchen slutade just 1-0 till MFF och nu står de himmelsblå på sju poäng efter fyra spelade omgångar. Det är samma antal poäng som Djurgården och Häcken har, två lag som dock bara har spelat tre matcher men möts under söndagen. Sirius har fortsatt sex poäng.

- Jag tycker vi gjorde det bra. Sirius försökte spela fotboll och hade boll i perioder men ser man till chanserna så är det en match som vi dominerade och vi skulle ha vunnit med fler än ett mål. Men vi är väldigt nöjda med tre poäng, säger Sören Rieks.

Dansken menar att MFF hade en rad chanser som man borde utnyttjat på ett bättre sätt.

- Frustrerande att vi inte kunde göra mål och stänga matchen tidigare, säger den danske yttern.

Sirius lag: Lukas Jonsson - Tim Björkström, Kebba Ceesay, Jesper Arvidsson - Karl Larson, Elias Andersson, Niklas Busch Thor, Ian Sirelius (Axel Björnström 68) - Mohammed Saeid (Adam Ståhl 83), Jonas Lindberg (John Junior 68) - Philip Haglund

Malmös lag: Johan Dahlin - Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki - Andreas Vindheim, Erdal Rakip (Romain Gall 69), Fouad Bachirou, Anders Christiansen (Arnor Traustason 69) Sören Rieks - Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (Jo Inge Berget 83)