Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Andreas Johansson: "Accepterat med våld inom allsvensk fotboll"

Helsingborg-Djurgården avbröts efter att en Djurgårdssupporter avlidit.
På Olympia var stämningen dyster.
- Det har varit ett återkommande problem, att det är accepterat med våld inom allsvensk fotboll. Det kommer att skrämma bort folk, det är ett jätteproblem, säger Andreas Johansson. 

I den första halvleken mellan Helsingborg-Djurgården valde domaren Martin Hansson att avbryta matchen. Orsaken var att det på läktaren började spridas ett rykte om att en Dif-supporter avlidit, något som senare bekräftades av polis.
- Det måste bli en tydlig vändningspunkt nu, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till CMore.

- Jag står här ännu en gång helt tom. Nu har det gått så långt som man kan ana att det kunde gå, med ett dödsfall inom fotbollen, säger Andreas Johansson till CMore.

Han fortsätter:

- Jag kom till Dif förra året. Det har varit ett återkommande problem, att det är accepterat med våld inom allsvensk fotboll. Det kommer att skrämma bort folk, det är ett jätteproblem. Man är bara matt. Jag hade sett fram mot en premiär. Nu har det gått så långt att man går och hoppas att matcherna ska spelas i 90 minuter men det är aldrig någon garanti längre. Det är svårt att känna glädje längre, luften har gått ur.

Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg:

- Hur ska vi någonsin komma till rätta. Vi måste bota orsaken. Måste börja där. Min reaktion är att oavsett färg på tröjan är det sorgens dag. Vi kan bara djupt beklaga det som har hänt. Det här är en sanningens dag. Det är dags att ta tag i en hel del bekymmer som ligger utanför arenan. Det är en svart dag för fotbollen. Vi sörjer med de anhöriga, säger han innan sportchefen Jesper Jansson fyller i:

- Jag är mest uppgiven just nu. Det är tragiskt. Man blir handlingsförlamad. Fotbollen är sekundär. Man brinner för en sak och jobbar och där och då tycker man att det är viktigast i hela världen. Så händer något sånt här. Vad får det för effekter? Ingen aning. Det måste bli en tydlig vändningspunkt nu. Men det är samhället i sig. Sånt här ska inte hända i Sverige.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson grät när han intervjuades av CMore:

- Det är ledsamt. Det är skittråkigt att det ska behöva sluta så här. Det är en sorgens dag, sa han och fick medhåll av vd:n Henrik Berggren:

- Hur kan det få gå så här långt. Det är fruktansvärt. Det är sorgens dag för vår klubb. Vi delar beslutet att stoppa matchen. Det är fruktansvärt. Våra tankar går till hans familj. Det är tufft. Hemskt.

- Vi fick information någon minut innan killen sprang in på plan. Då sprang vi ner till spelartunneln och förstod att det inte skulle sluta på ett bra sätt.

Matchdelegaten Pelle Hög:

- Orsaken till att matchen avbröts är en tragisk händelse på stan före match där en Dif-supporter blivit misshandlad till döds. Det spred sig in till arenan och klacken skanderade ”stoppa matchen” och några sprang in på planen.

- Det var sju minuter kvar av första halvlek när Martin Hansson avbröt. Sedan kom vi överens om att inte fortsätta, på inrådan från polisen. Reglerna säger att man snabbt ska återuppta matchen men vi bedömer att tävlingskommittén så småningom får ta kontakt med klubbarna och komma överens om en ny speldag. 

Läser du detta i någon av våra appar - då hittar du klippet under Play-fliken

Publicerad 2014-03-30 kl 18:12
Annons
Annons
Annons