TV: Äntligen mål, Wilton - Malmö vände på fem minuter

15' Ofere
16' Eriksson
54' Figueiredo
59' Halsti

Malmö FF fortsätter att övertyga. På söndagen blev det en ny seger borta mot Kalmar.

Malmö visade en enorm vilja när de vände 1—2 till 3—2 på fem minuter i början av andra halvlek.

Malmö nämndes som en an utmanarna till SM-guldet, men de var långt ifrån favoriter. Men när IFK Göteborg och Elfsborg, som var de stora favoriterna, har haft lite problem under inledningen av säsongen har Malmö övertygat genom att visa upp ett finurligt anfallsspel och en stabil defensiv.

Mot Kalmar var det dock lite si och så med defensiven under den första halvleken. Kalmar kunde vid flera tillfällen ta sig runt på kanterna och komma till kvalificerade målchanser. Två av dem resulterade i mål. Abiola Dauda gav Kalmar ledningen med 1—0 och när 2—1 kom genom Tobias Eriksson var det en exakt kopia på första målet. Där emellan gjorde Edward Ofere 1—1.

I andra halvlek visade Malmö varför de är med i absoluta toppen efter fem omgångar av allsvenskan. Efter två snabba mål av Wilton Figueiredo och Markus Halsti så kunde de kontrollera matchen. Malmö kunde ganska enkelt avstyra de få avslut som de lät Kalmar komma till.

Med stabilt försvarsspel och effektivt målskytte visar Malmö att de blir att räkna med i årets allsvenska.

Kalmar FF: Petter Wastå - Emin Nouri, Marcus Lindberg, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson - Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes

Malmö FF: Johan Dahlin - Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Markus Halsti - Guillermo Molins, Robert Åhman Persson, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn - Daniel Larsson, Edward Ofere

Publicerad 2010-04-11 kl 18:12

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.