TV: Årets mål-kandidat av Wanderson när Gais slog Norrköping

Match efter match har Gais-fansen väntat på att måltorkan skulle ta slut.
 På Gamla Ullevi mot Norrköping kom vändningen.
 Två mål på två minuter och seger 2-0 (0-0).

Först 1-0 av Wanderson i första halvleks sista förlängningsminut, sedan 2-0 via Reuben Ayarna i andra halvleks första minut.

Det tog, så när som på en minut, nio halvlekar för Gais att göra två mål tidigare i allsvenskan. Och så nu pang-pang.

Inte bara det - vackra var de också, målen. Speciellt Wandersons. Han rev åt sig bollen från Norrköpings Andreas Johansson som en fotbollens grovjobbare, vände upp och förvandlades till fotbollseleganten Wanderson. Skott från 25 meter, rakt upp i krysset.

Gaisarna var fullständigt saliga, Wanderson kysste sitt klubbmärke och klockan tickade mot halvtidsvila.

Och så nästan direkt efter pausen - Reuben Ayarna vann boll, laddade från 20 meter, hårt längs marken och vad än Abbas Hassan i Norrköpingsmålet väntat sig, så inte var det att bollen skulle komma just där, vid ena stolproten.

Alla snygga mål till trots så är frågan om inte Henri Sillanpää i Gaismålet är den som fansen ska vara gladast för. Han hade en bra första halvlek, med bland annat en avancerad trippelräddning i 22:a minuten. Där och ytterligare någon gång var Norrköping nära att ta kommandot i matchen.

Publicerad 2012-04-22 kl 16:41