POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
23v

TV: Asbaghi kvar som huvudtränare: "Har aldrig funnits några tvivel"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Asbaghi.

Poya Asbaghi blev kvar som tränare - men sportchef Mats Gren fick gå.
Nu tar tränaren sikte på att rädda kvar klubben i allsvenskan.
- Vi har redan börjat fila på de idéerna och känner oss säkra på att det kommer att ge oss den push vi behöver, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg kallade under onsdagsmorgonen till en presskonferens där man lät meddela att sportchefen Mats Gren avskedats på grund av klubbens usla sportsliga resultat – men också för att ”det blivit för mycket fokus på Mats som person”.

Poya Asbaghi, som GP under måndagskvällen rapporterade skulle få sparken, blir dock kvar som huvudtränare.

- Det har aldrig funnits några tvivel från vår sida om att Poya Asbaghi ska träna laget. Han kommer att göra det i dag, han kommer att göra det i morgon och förhoppningsvis kommer han göra det under många år framöver också. Vi vill vara extremt tydliga med detta, säger klubbdirektör Max Markusson.

Asbaghi själv var efter tisdagens träning rejält irriterad på rapporteringen kring hans framtid och kallade allt för ”hitte-på-uppgifter”.

När Fotbollskanalen pratar med honom efter presskonferensen säger han:

- Det är klart att det varit väldigt mycket, men det bygger mer på dålig journalistik helt enkelt. Man får alltid göra analyser av det jag gör. Det får man leva med och det tar jag. Men att ta det till en nivå där man går ut med felaktig information som påverkar mig som människa, mitt privatliv och framför allt påverkar verksamheten. Då tycker jag det går för långt och jag tycker att en ursäkt vore på plats men det kommer inte.

Han beskriver beslutet från ledningen, att Alf Westerberg och Mats Gren får lämna och ersättas av Hjalmar Jonsson, Hannes Stiller och Jonas Olsson, som tudelat.

- Två personer som jag jobbat väldigt nära med under det här året. Mats är den som tog mig hit och som jag haft en bra relation med hela tiden. Alf har jag jobbat nära med i form av min assisterande tränare. Man upplever en slags tomhet, samtidigt är jag övertygad om att lösningen med Hannes, Jonas och Hjalmar kommer att stärka oss inför slutspurten av allsvenskan.

Asbaghi säger samtidigt att han är självkritisk till att samarbetet med Alf Westerberg inte fungerat fullt ut så bra som han velat.

- Det är också något jag får ta på mig, att vi inte fick ut maximalt av det samarbetet.

Hur ska ni rädda kontraktet?
- Vi vet att det finns saker att göra bättre för att hålla oss kvar i allsvenskan. Rent konkret kommer jag inte säga vad det är, men vi har redan börjat fila på de idéerna och känner oss säkra på att det kommer att ge oss den push vi behöver.

I spelaren ses en tv-intervju med Asbaghi.

Publicerad 2018-10-10 kl 10:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå